Koncert klape Intrade u Mostaru

Za sve ljubitelje klapske glazbe (i one koji će to tek postati), donosimo radosnu vijest! Nakon velikog uspjeha na svojim nastupima u Hrvatskoj i diljem svijeta, Tomislav Bralić & Klapa Intrade počastit će Hercegovce svojim nastupom u okviru klapske večeri koja će se održati u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru, 20.04.2012. godine s početkom u 20 sati.

Obzirom da klapska glazba iz godine u godinu postaje sve popularnija u našim krajevima, interes medija i javnosti za ovaj kulturni događaj je jako velik, a organizator najavljuje dobar ugođaj i mnogo iznenađenja.

Inače, Klapa “Intrade” najstarija je zadarska klapa koja neprekidno djeluje sada već 25 godina . U prvim godinama svog djelovanja redovito su nastupali na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa, te nekoliko puta bili nagrađivani. Do danas , ova klapa je ostvarila brojne uspjehe u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu. Klapa je do sada uspješno gostovala u Austriji, Belgiji, Švicarskoj, Češkoj, BiH te više puta u Italiji.

[youtube id=”bB_KhpennuM” width=”600″ height=”350″]

Kreirala je sebi prepoznatljiv zvuk, postali su prepoznatljivi po komornom tonu i pomno izrađenoj interpretaciji, a osim poznatih klapskih “šansona” oni njeguju autorske pjesme koje predvođene baritonom, Tomislavom Bralićem, ostaju prepoznate i cijenjene od publike diljem svijeta.

Uz dalmatinske pjesme okušali su se i u interpretaciji skladbi starih majstora moteta i madrigala iz vremena renesanse. Rado pjevaju dalmatinske šansone, prerađuju i skladaju nove.

Vole animirati uz gitare i mandoline iako najviše interpretiraju a capella.
U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihovog člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade.

Uz Tomislava Bralića & Intrade, na ovom koncertu nastupit će i 3 klape iz Hercegovine i to:

Klapa Krš
Klapa Drača
Klapa Neum

Ulaznice za ovaj koncert po cijeni od 10,00 KM bit će puštene u prodaju od 11.04., a možete ih kupiti na slijedećim prodajnim mjestima u Mostaru: Caffe Carpe, Caffe Langkawi i Lounge bar Katra.

Ovaj koncert ima i svoj humanitarni karakter jer će dio prihoda biti darovan Majčinom selu u Međugorju.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.