Objavljena lista najnepristojnijih zemalja

Jeste li se na nekom putovanju našli u nekoj državi u kojoj ste se osjećali nimalo dobrodošlo, kao da se tamo ne uklapate, da to nije vaš svijet i da ste neprestano nekome na putu?

Internetska stranica specijalizirana za putovanja, Skyscanner.com, objavila je listu zemalja koje su svrstane po kriteriju nedostatka gostoprimstva, na račun čega turisti imaju itekakve zamjerke. Istraživanje je obuhvatilo više od 1200 svjedočanstava turista koji su se našli u spomenutoj situaciji, a rezultati su više nego zanimljivi.

‘Najnepristojnije’ zemlje, sudeći prema rezultatima ovog istraživanja, su Francuska, Rusija, Velika Britanija i Njemačka. S obzirom na davno stečenu reputaciju da je pomalo snobovska, niti ne čudi da se Francuska našla na prvom mjestu ove ljestvice s gotovo jednom petinom glasova, prenosi Magazin.hr

”Čini se da je ovo prilično uobičajen stereotip koji ne mora nužno biti istina”, upozorio je Sam Baldwin, urednik spomenute internetske stranice, napominjući kako je višestoljetno rivalstvo anglofila i frankofila u ovome moglo odigrati važnu ulogu.

Na drugom i trećem mjestu ove ljestvice nalaze se Rusija i Velika Britanija, s tim da je zanimljivo kako se čak 60 posto ispitanika deklariralo Britancima. Čini se kako Britanci nisu samo nepristojni, već i samokritični. U ranijem istraživanju, koje je također provela ova stranica, Britanci su sami sebe proglasili najgorim turistima na svijetu.

Što se tiče Rusije, Tatiana Danilova, Skyscannerova marketinška menadžerica za područje Rusije, napominje kako se ova zemlja možda našla na drugom mjestu zbog kulturnih razlika.

”Ruski jezik nije pristojan kao engleski, pa kada Rusi prevode direktno s ruskog na engleski, to bi Englezima mogu zvučati nepristojno, iako nije postojala takva namjera”, upozorila je.

Amerika se našla na sedmom mjestu ove ljestvice, odmah nakon Kine, dok su Karibi, Filipini i Brazil proglašeni najpristojnijim zemljama. Hrvatska je zauzela 15. mjesto s 1.57 posto glasova.

(www.jabuka.tv | Foto: D.L.)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.