Kolinda Grabar Kitarović: Vječna slava i hvala Gojku Šušku

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odala je počast ratnom ministru obrane Gojku Šušku povodom 20. obljetnice smrti jednog od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Vječna hvala i slava ratnom ministru Gojku Šušku. Vođen isključivo domoljubljem i vizijom slobodne i suverene Republike Hrvatske, vratio se iz iseljeništva te je kao jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana predano radio na ostvarenju te višestoljetne težnje hrvatskoga naroda.

Dao je iznimni obol ustroju moderne Hrvatske vojske koja je postala temelj pobjede u Domovinskom ratu, napisala je predsjednica na postu na facebooku uz koji je priložila i fotografija sa Šuškova groba na koji je položila cvijeće.

Iako je kao ratni ministar dao nemjerljiv doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske, Šušak je često bio na meti kritičara zbog svoga djelovanja. Da nije preminuo vrlo vjerojatno bi se našao na meti Haškog suda, prenosi Tportal.hr.

Gojko Šušak: Čovjek od riječi ključan u presudnim trenucima za Domovinu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.