Gruđani veličanstveno proslavili naslov košarkaškoga prvaka Herceg-Bosne | Jabuka.tv

Gruđani veličanstveno proslavili naslov košarkaškoga prvaka Herceg-Bosne

Ako nakon sedam teških godina, dolazi sedam godina blagostanja, onda za Grude dolaze ljepša vremena, osobito kada je košarka u pitanju.

Gruđani su prvaci Herceg Bosne posljednji put bili u sezoni 2010./2011., a nakon toga kroz sedam godina tako je malo nedostajalo, ali… uvijek su dijelile nijanse do naslova prvaka, polufinale, finale…

A ove, 2018. godine sve je krenulo nabolje. Da će ovo biti grudska godina vidjelo se od početka sezone 2017./2018., a kockice je samo trebalo posložiti, piše portal Grude.com u osvrtu na tek završenu sezonu Lige Herceg-Bosne.

Petu godinu na klupi Gruda je Igor Jelić, čovjek koji je korak po korak od djece stvarao šampione. Od Gruđana, Širokobriježana i Mostaraca stvorio je pobjednički tim, a u izgradnji momčadi pomaže mu grudski dvojac Stipe Brzica i Zvonimir Ević koji su i treneri mlađih uzrasta u Grudama, a kao treći pomoćnik tu je i Mirko Leko. A da sve funkcionira kao švicarski sat u klubu brinuo se Alen Kondža. Ovo je premijerni naslov i za predsjednika kluba Srećka Mikulića, a naslovu se raduje i Općinsko rukovodstvo koje se na čelu s Ljubom Grizeljom i dugogodišnjim sportskim zaljubljenikom Draženkom Vranješom trudi osigurati stabilnost košarke, ali i ostalih sportova koji u Grudama opstaju zahvaljujući tek nekolicini entuzijasta, bez prave financijske pomoći.

Tako je nastupilo i veliko finale protiv Posušja, a Gruđani su u četiri utakmice slavili tri puta. Niti fanatični navijači Posušja, niti mali broj posjetitelja na domaćim utakmicama, nitko nije uspjevao zaustaviti pobjednički put Gruda. Igrači koji praktički iz ljubavi igraju za ovaj klub, tu su emociju utakli za pobjede, za naslov prvaka protiv Posušja, ali i za radost svojih navijača kojih je bilo i u Posušju na toj zadnjoj finalnoj utakmici, kao i na dočeku u Grudama.

Trener Jelić je nakon utakmice za Grude.com prokomentirao ovaj naslov i zahvalio svima koji su dali dio sebe za njegovo osvajanje:

“U ovaj naslov utkan je rad svih nas, od uprave do stručnog stožera i igrača koji su najvažniji što smo danas tu gdje jesmo. Hvala i našim navijačima koji su došli u Posušje bodriti nas, ali i onima koji su bili tijekom sezone uz nas. Trebat ćemo vas i u budućnosti”, poručio je strateg Gruda.

Igrači šampionske momčadi su Željko Leko, Ante Smolić, Mate Zucić, David Mikulić, Nikola Andrijanić, Zlatko Galić, Marko Andrijanić, Stipe Planinić, Ivan Šušak, Bože Galić, Domagoj Mikulić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: