Koji televizijski sadržaj je najbolje gledati prije spavanja?

Iako gledanje televizije neposredno prije spavanja nije idealno zbog plavog svjetla koje emitiraju ekrani, odabir pravog sadržaja može pomoći u opuštanju i pripremi za san.

Stručnjaci predlažu nekoliko vrsta TV programa koje je najbolje gledati prije odlaska u krevet.

Umirujući dokumentarci i emisije o prirodi

Emisije o prirodi i dokumentarci s umirujućom naracijom i prekrasnim prizorima mogu biti odličan izbor. Prirodni pejzaži i tiha naracija mogu pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti, stvarajući prikladno okruženje za opuštanje.

Komedije

Lagana komedija može biti savršena za kraj dana. Smijeh oslobađa endorfine, koji poboljšavaju raspoloženje i smanjuju stres. Odabir kratkih epizoda komedije može vas nasmijati bez da vas previše stimulira prije spavanja.

Romantične drame

Romantične drame koje se fokusiraju na pozitivne i emotivne priče mogu također pomoći u opuštanju. Ove priče često završavaju sretno, što može poboljšati raspoloženje i pomoći vam da se osjećate mirnije prije spavanja.

Kulturne emisije i putopisi

Emisije koje vas vode na putovanje kroz različite kulture i mjesta mogu pružiti osjećaj avanture i opuštanja. Mirni tonovi i zanimljivi sadržaji mogu vam pomoći da se opustite i mentalno pripremite za spavanje.

Izbjegavajte ove namirnice ako želite bolji san

Savjeti za gledanje TV-a prije spavanja

Izbjegavajte uzbudljive sadržaje: Trileri, horori i akcijski filmovi mogu vas držati budnima i povećati razinu adrenalina.

Koristite noćni način rada na uređajima: Mnogi televizori i mobilni uređaji imaju opciju noćnog načina rada koji smanjuje plavo svjetlo.

Postavite vremensko ograničenje: Postavite si vremensko ograničenje za gledanje TV-a i isključite uređaje najmanje 30 minuta prije odlaska u krevet.

Gledanje primjerenog TV sadržaja može pomoći u stvaranju mirnog okruženja koje je pogodno za normalan san. Odabirom umirujućih, zabavnih i opuštajućih emisija možete poboljšati svoju večernju rutinu i osigurati bolji noćni odmor.

Top 10 filmova koje svaka žena treba pogledati

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.