Klub hrvatskih zastupnika u HNŽ-u traži od RH preispitivanje odluke, SDA pozvala na ljetovanje u BiH

Klub hrvatskih zastupnika Skupštine HNŽ-a zatražio je od vlasti Republike Hrvatske da preispitaju odluku o uvođenju obvezne 14-dnevne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku ulaze iz BiH.

Mi, legitimni predstavnici Hrvata u Klubu hrvatskih zastupnika Skupštine HNŽ-a, koja je jedna od pograničnih federalnih jedinica FBiH, protivimo se jednostranoj odluci Republike Hrvatske o zatvaranju graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom.

Zatvaranje granice u vrijeme upisa na fakultete, polaganja državne mature, sezonskog zapošljavanja, turističke sezone, je u potpunosti otežalo svakodnevni normalni život stanovnika ove županije, poručili su iz Kluba hrvatskih zastupnika.

SDA: Ljetujmo u BiH

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je odluka vlasti Hrvatske da se u jeku turističke sezone uvede obvezna karantena za državljane Bosne i Hercegovine i time ih praktično spriječi da ljetuju na hrvatskoj obali, ishitrena i kratkovidna.

SDA, međutim, u priopćenju naglašava kako će od takve odluke štetu pretrpjeti jedino Hrvatska u kojoj građani Bosne i Hercegovine svakog ljeta potroše stotine milijuna eura.

Povećanje broja zaraženih u Hrvatskoj, Markotić: Dvojno državljanstvo ne štiti od virusa

Također građane Bosne i Hercegovine poziva da ovogodišnje odmore provedu u BiH i upoznaju sve njene ljepote.

Osim Neuma i odmora na moru, na raspolaganju su nam naše brojne planine, prelijepe rijeke, jezera i gradovi, navode iz SDA.

Službeno: Hrvatska uvodi mjeru samoizolacije prema građanima iz BiH

Ističe da odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata, Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banja Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali.

Osim što ćemo nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time ćemo poduprijeti i domaći turistički sektor koji je od početka pandemije u velikoj krizi. Pozivamo i građane Hrvatske  da posjete Bosnu i Hercegovinu i uživaju u njenim ljepotama, navela je SDA u priopćenju.

Ako nema na more u Hrvatsku, alternativa je Neum, koji se u skoro tjedan dana napunio

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.