Ako nema na more u Hrvatsku, alternativa je Neum, koji se u skoro tjedan dana napunio

Nakon odluke hrvatskih vlasti o uvođenju 14-dnevne samoizolacije za građane BiH, za Neumom, jedinim  bh. gradom na moru, zavladala je nezapamćena pomama.

Potvrdio je to za Avaz Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih radnika Neum, kazavši da je srijeda označila početak prave turističke sezone u tom gradu, u kojem, ne treba zaboraviti, nije zabilježen nijedan slučaj koronavirusa.

Početak sezone

Praktično, danas (srijeda) od dva sata, otkako je Davor Božinović održao tu presicu, telefoni su nam počeli zvoniti i ne prestaju. Ljudi zovu, bukiraju, jer, praktično, im je ostao Neum koji je sigurna “korona-free destinacija” i Turska, za koju ne znaju, ako odu, hoće li se moći vratiti. Znači, Neum se, skoro, kompletno napunio i se puni za sljedeći tjedan i, definitivno, dobra je stvar što sezona, napokon, kreće, rekao nam je Krešić.

U cijeloj ovoj situaciji, kako  je ispričao, najviše ga veseli to što domaćim gostima, koji su ovom gradu itekako nedostajali, Neum mogu pokazati kao izuzetno dobru destinaciju.

Službeno: Hrvatska uvodi mjeru samoizolacije prema građanima iz BiH

Neum nudi sve ono što i dobre destinacije na Jadranu, odličan smještaj, jer, svi hoteli su manje-više renovirani, dobra usluga, puno vanpansionskih sadržaja, uređene su šetnice, a najveći nedostatak je cesta kojom u biti turisti trebaju doći u Neum. Dobra je stvar što možemo dobiti dobru reklamu za nadolazeće sezone i na taj način privući domaće goste koje u biti nismo imali i fnedostajali su nam, pojasnio je Krešić.

Epidemiloške mjere

Naravno, u cijeloj priči, kako je naveo, ne treba nipošto smetnuti propisane i preporučene epidemiološke mjere, jer , kako je kazao, samo jedan pogrešan potez cijelu priču može vratiti na početak.

Iako nam nitko ne može vratiti prethodna dva mjeseca, ipak, bit će puno bolje nego smo to očekivali. Jer, nadali smo se totalno izgubljenoj sezoni, ali, ponavljam, ne trebamo trčati unaprijed, ne veseliti se puno jer već sutra se sve može promijeniti. Hoću reći, ne trebamo se veseliti tome što je Hrvatska uvela mjeru samoizolacije, ali naravno, to trebamo iskoristiti, zaključio je Krešić.

Imate li pravo na povrat novca ako vam je propao turistički aranžman ili otkazan let

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.