Klepić: Usvojena odluka o novoj sistematizaciji i proslijeđena Upravi Aluminija

Nadzorni odbor Aluminija na izvanrednoj elektronskoj sjednici usvojio je odluku o novoj sistematizaciji radnih mjesta nakon što je Nezavisni sindikat te kompanije ranije danas dao svoju suglasnost na nacrt te sistematizacije, potvrdio je Feni predsjednik Nadzornog odbora Zdenko Klepić.

Nadzorni odbor usvojio je sistematizaciju i tu odluku je proslijedio Upravi Društva na daljnje postupanje, kazao je Klepić.

Po njegovim riječima, radnici koji su tehnološki višak, njih malo manje od 500, dobit će otkaz ugovora o radu i otpremninu, dok će ostali radnici dobiti izmijenjeni ugovor o radu, odnosno otkaz starog ugovora i prijedlog novog, po novoj sistematizaciji.

Kada je u pitanju pokretanje proizvodnje u Aluminiju, Klepić je kazao kako o tome za sada ne može ništa reći, osim da potencijalni strateški partneri trenutno vrše analizu kompanije.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se 293 milijuna odnosi na dug za električnu energiju.

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika, a Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, dok Vlada Republike Hrvatske drži preostalih 12 posto dionica.

(Fena)


8 komentara

  • Klepicu pokrij se usima. Gnjido jedna i ti i svi koji ste ucinili to da takva firma gigant se ugasi. Cuj otpusteno 500 radnika sistematizacijom. Gdje je sada Dragan Covic da objasni tim otpustenim kako ce prezivjeti… Sto ce njihove obitelji jesti, tko ce im i kako kredit vracati i djecu opremiti za skolu. Kako ih samo nije sram sve redom od uprave, direktora do politicara koji su ih redali imenovali i godinama krali. Radnici ovi danas koji su dobili otkaz znali su sve ove godine za pljacku ali njihova sutnja je bila placena sa 500-800 km vecim placama. Sada ih pitam je li se isplatilo cutati i gledati jacku za te mizerne novce vecu placu. Sto sada, opet cute, opet se boje cega, koga.

  • Zar mi nemamo u hrvata pametnijih ljudi nego ove protuhe slušamo godinama.Klepane klipane povuči se i bježi u Bugojanske šume medvjedu jedan.Gdje spojiše dva najveća glupana Klepana i Planinića da budu u nadzornom odboru.Jadni ti smo mi dok nas ovakvi vode i zastupaju.

  • Sve mu prezime govore,trebalo je Upravu društva,NO i Krizni stožer sohama otjerati iz svetinje za radnike,a na kraj biće ko je jamio,jamio….

  • Ovi radnici su namagarceni, prevareni. Sok ce tek da nastupi.u narednom periodu. Ide skolska godina, Bozic, blagdani. Za ove ljude i njihove obitelji idu losi dani. Gdje su oni sto su obecavsli spas firme, pokretanje proizvodnje.???!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.