Klepetan se napokon vratio u gnijezdo Malenoj!

U slavonskobrodskom prigradskom Brodskom Varošu nastavlja se, šesnaestu godinu za redom, ljubavna priča i idila dviju planetarno poznatih roda, Malene i Klepetana. Klepetan je u četvrtak nešto oko 10.30 sletio u gnijezdo na krovu dvorišne zgrade brodskovaroške škole, Malena ga je dočekala raširenih krila i veselim klepetanjem.

Očekivao sam ga kroz koji dan, ali eto stigao je. Svi smo sretni, i Malena i ja, brojni prijatelji i znanci su me već zvali i pitali je li Klepetan stigao, vjerovao sam da će se to dogoditi ovih dana, pa me je ovo malo i iznenadilo, ali ugodno, kazao je za 24sata umirovljeni školski domar Stjepan Vokić, koji o Malenoj i Klepetanu i njihovim potomcima nesebično, od svoje skromne mirovine i uz pomoć dobrih ljudi, brine punih 16 godina.

‘Sreća i ljubav opet stanuje u našem dvorištu’

Istina, Klepetan kasni nekih 3 ili 4 dana nego u godinama dok je bio mlađi. Put je dug, više od 13.000 kilometara, treba to preletjeti i izbjeći brojne zamke. Zadnjih godina kašnjenja su bila i po tjedan, dva, pa ga i nisam danas očekivao, ali je najvažnije da je sretno stigao, da je opet tu i da se ova prelijepa priča nastavlja. Nitko sretniji od Malene i Klepetana, naravno i mene. Sreća i ljubav, nakon duge jeseni i zime, opet “stanuje” u našem dvorištu, govori Stjepan sav sretan i pomalo zatečen iznenadnim Klepetanovim dolaskom.

Do sada su Klepetan i Malena, uz Stjepanovu svesrdnu pomoć odgojili čak 54 ptića, što je pravi raritet i svjetskih razmjera kada je o rodama i njihovim potomcima riječ.

Klepetan već skuplja grane i popravlja gnijezdo

Sada valja meni na posao, treba će skoro svakog dana na kanale i ribnjake po ribu, hrane će trebati više kada mlade rode kroz mjesec, dva dođu na svijet, zato se nadam pomoći donacijama dobrih ljudi. Opet će u gnijezdu Klepetana i Malene biti novih potomaka i svakodnevnog veselog klepetanja, govori Vokić.

Na posao se, iako gladan i umoran od duga puta, odmah dao i Klepetan i po okolnoj livadi počeo skupljati grane i popravljati gnijezdo Malenoj da bi i novoj generaciji malih roda ptića bilo ugodno i sigurno.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Lako mu je gori letat ajde nek prileti priko ercegovine,opalilo bi iljadu puške unj
    iljadu puške puta dvi patrone puta sto sačme…simbolično!!!!
    moga bi pržinu sijat krozanj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.