Kina će povećati uvoz poljoprivrednih proizvoda iz BiH

Kineski predsjednik Xi Jinping zahvalio se u utorak na summitu “17 plus jedan” predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, istakanuvši da su odnosi dvije zemlje unaprijeđeni i da Kina planira uvoziti još više poljoprivrednih proizvoda iz BiH.

Ohrabrujemo vas da više promovirate vaše proizvode i da iskoristite mogućnosti nazočnosti na kineskom tržištu, i da ostanemo u kontaktu u vezi s uvozom poljoprivrednih i ostalih proizvoda iz vaše zemlje da bismo to sve zajedno unaprijedili, rekao je Xi na samitu nakon Dodikovog obraćanja.

Xi je zahvalio Dodiku što je govorio o izgradnji društva sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo, produbljivanju mulilateralizma i za čestitke povodom 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine i za iskorijenjavanje siromaštva.

BiH je dio ove suradnje, naglasio je Xi.

On je podsjetio da je Termoelektrana u Stanarima pomogla da se unaprijedi razvoj društva.

Unaprijedili smo veze naše dvije zemlje i uspjeli za obje zemlje osigurati određene rezultate, tako da vjerujem da će ova suradnja stvoriti još mogućnosti za prijateljsku i još veću suradnju naše dvije zemlje, naglasio je kineski lider.

Prema njegovim riječima, summit “17 plus jedan” predstavlja suradnju ravnopavnih partnera, bez obzira na veličinu zemalja – postoje obimne konsultacije, zajednički doprinosi i korist koja se dijeli.

Na video-konferenciji, koju je u utorakotvorio kineski predsjednik Xi Jingping, obratio se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na summitu su sudjelovali lideri i visoki predstavnici zemalja Središnje  i Istočne Europe i predstavnici promatrača suradnje Kina i ovog dijela Europe.

(Srna)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.