U Mostaru uhićeni lažni humanitarci, građani pozvani na pojačan oprez – Jabuka.tv

U Mostaru uhićeni lažni humanitarci, građani pozvani na pojačan oprez

Već neko vrijeme po ulicama Mostara mogu se primjetiti osobe koje skupljaju novac za određene institucije ili udruge koje navodno brinu za djecu i osobe sa posebnim potrebama. Često te osobe dolaze i na kućna vrata, te traže pomoć za siročad i druge ugrožene kategorije.

Ipak, u većem broju slučajeva se radi o prijevarama, a da je tako potvrđuje i slučaj od subote kada je u Mostaru uhićena organizirana skupina koja se bavila upravo ovim aktivnostima, piše Pogled.ba.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNŽ-a, jedan broj uhićenih osoba je iz Mostara, dok ostali dolaze iz drugih mjesta, a svi oni su dolazili do novca preko lažnih humanitarnih akcija.

Nakon što smo dobili više prijava građana o sumnjim aktivnostima, pripadnici MUP-a su pronašli osobe koje se predstavljaju kao humatarni radnici i priveli ih. Otkriveno je kako su oni dio jedne veće mreže koja je na području Mostara pod krinkom humanitarnih akcija uzimala novac od građana, rekli su iz MUP-a HNŽ-a.

Lažni humanitarci su već neko vrijeme bili na području Mostara, ali još uvijek nije poznato koliko novca su prikupili u lažnim humanitarnim akcijama. Iz policije nam kažu kako nastavljaju sa aktivnostima u ovoj istrazi, te pokušavaju doći do još imena osoba koje su bile dio ove mreže.

Istraga je još u tijeku i vidjet ćemo gdje će nas sve odvesti. Građane upozoravamo na pojačan oprez prilikom sudjelovanja u humanitarnim akcijama, te da novac daju smo osobama za koje su sigurni da se bave humanitarnim radom. Također, pozivamo im da nam prijave sve sumnjive slučajeve kako bi mogli brzo intervenirati i osujetiti slične pokušaje prijevare, zaključili su u MUP-u HNŽ.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Uhititi prebiti na mrtvo ime i ostaviti u ćelovini zaboraviti na njih. Koji klošar moraš biti za tako nešto.!!

  • To triba objavit sa punim imenom I prezimenom sa slikom ,na osnovu necije patnje I boli se bogatit kako ih Boga nije stra.

  • I u Sirokom je jucer mladja zenska osoba hodala po Pecari i nekakav papir vadila.Ja je gledam fina i mlada i kruzi oko kuca i pita pare , a ja dvaput starija radim kuci.Cisti negdje zenska glavo ili cuvaj neciju djecu i naravno nije mi vise nikad niko prodo tu foru poslije jednog nemilog dogadjaja iz proslosti , kad nas je prevarila neka zena.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.