‘Kauboji’ slomili ratoborne Tunižane

U posljednjem četvrtfinalnom ogledu dana na rukometnom turniru Hrvatska je trebala imati laganu utakmicu protiv Tunižana, no izuzetno grubom igrom Tunis je hrvatske rukometaše natjerao da se pošteno oznoje za pobjedu. Ostaje nadati se da udarci nisu kod rukometaša Hrvatske, pred polufinale s Francuskom, uzrokovali teže ozljede. (HRsport)

Umjesto rukometa, lijepog, moćnog, kakvog su Hrvati prezentirali u pet utakmica na olimpijskom turniru do sada, u prvih 30 minuta gledatelji su vidjeli pregršt grubosti, sasvim očite i mahom nekažnjene, te jako malo dobrog rukometa.
Hrvatska je povela golom Lackovića, no nakon toga Tunižani koriste napadačku krizu u redovima Hrvatske i odlaze na 3:2. Ubrzo potom, postalo je jasno da će suci iz Argentine Tunižanima dopustiti svašta, a Hrvati se teško prilagođavaju tako gruboj igri. Pred sam kraj prvog dijela Megannem je na 11 metara srušio laktom u glavu Čupića, a suci su mu konačno pokazali crveni karton.

U jednakom ritmu su Tunižani pokušali nastaviti u drugom poluvremenu, u kojeg ulaze s +1 (12:13), a u 33. minuti je i Duvnjak dobio porciju batina od Gharbija. Igrač više Hrvatskoj daje potrebnu prednost, u 36. minuti konačno su Kauboji došli na +2 (15:13), a do kraja se više Tunižani nisu uspjeli vratiti. Napeto je ipak bilo tri minute do sirene, kad su s +4 Hrvati pali na svega +2, no uz obranu Alilovića i gol Duvnjaka otklonjena je opasnost preokreta.

Hrvati su tako, mnogo teže no što su očekivali, prošli u polufinale, gdje ih čekaju Francuzi. Susret se igra u petak, a termin još nije određen.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.