Kate Middleton otkriva što joj je, kao majci, najvažnije

Vojvotkinja od Cambridgea, unatoč brojnim kraljevskim dužnostima, daje prioritet majčinskim obvezama i odgoju svoje troje djece, princa Georgea, princeze Charlotte i jednomjesečnog princa Louisa.

Da je brižna majka i supruga, tvrde gotovo svi koji su je upoznali ili barem neko vrijeme proveli u društvu vojvotkinje Kate Middleton.

Kate ima puno znanja o majčinstvu i roditeljstvu. Ona je kao hodajuća enciklopedija o djeci, rekao je nedavno jedan od izvora bliskih vojvotkinji Kate za časopis UsWeekly.

Upravo zato njezina glavna okupacija, nakon roditeljskih obveza, humanitarne su organizacije za djecu i najmlađe. U svom posljednjem pismu zakladi koja se skrbi o nezbrinutoj djeci bez roditelja i djeci s teškoćama u razvoju Kate je između ostalog otkrila na što se najviše orijentira u odgoju svojih nasljednika.

Kao majci, najvažniji su mi trenuci koje provodim sa svojom djecom u bezbrižnoj igri. Takvi obiteljski trenuci ono su čemu težim i što najviše cijenim, istaknula je 35-godišnja vojvotkinja koja je nedavno na svijet donijela treće dijete, princa Louisa.

Njezin brižan odnos prema djeci vidljiv je u svakom kraljevskom angažmanu u koji su uključeni i maleni nasljednici, ali i u onima kada obilazi neke od brojnih zaklada koje podupire otkako je 2011. i službeno postala supruga britanskog princa Williama.

No Kate nije sama u ovoj važnoj životnoj ulozi. Njezin suprug, princ William punopravno sudjeluje u većini roditeljskih obveza te se oni kao par izvrsno snalaze u odgoju djece. Iako odgajaju budućeg kralja i princezu, koja se nalazi odmah iza Georgea u redu za nasljedstvo britanske krune, vidi se doza suvremenosti i odmaka od zastarjelih metoda, piše Tportal.hr.

Primjerice, poznato je kako su princ Philip i kraljica Elizabeta biti vrlo konzervativni u odgojnom smislu. Svog su najstarijeg sina Charlesa poslali u internat još u ranoj dobi, učili ga da ne treba iskazivati emocije i pripremali ga za titulu kralja koju će naslijediti od svoje majke, kraljice Elizabete II. Za razliku od njih, Kate i William mnogo su blaži.

Iako djecu uče kraljevskim pravilima i tradiciji, dopuštaju im da prije svega budu djeca i uživaju što je više moguće u normalnom djetinjstvu.

Njihov govor tijela otkriva kako su u skladu s emocionalnim potrebama svoje djece. Njihovo ponašanje pokazuje kako su im djeca u fokusu, bez obzira na to koliko je medija i ljudi oko njih okupljeno. Oboje se uvijek smiju kada su blizu svoje djece i tako daju do znanja da uživaju u roditeljskoj ulozi, nedavno su objasnili stručnjaci koji su analizirali govor tijela vojvode i vojvotkinje od Cambridgea s djecom.

Također, u gotovo svim pojavljivanjima i Kate i William spomenu svoju djecu u izjavama. Zato smo mogli saznati kako su četverogodišnji George i trogodišnja Charlotte vrlo zaigrana djeca te da ih potiču da se igraju izvan kuće, u vrtu. Osim toga, zabranili su im modernu tehnologiju i nije im dozvoljeno koristiti mobitele ili tablete.

Moj sin je opsjednut automobilima, vozilima, policijom i akcijom, sve ga to jako zanima, rekao je William jednom prilikom, a dodao je i kako voli gledati crtiće i igrati se Lego kockicama.

Za razliku od Georgea, Charlotte obožava lutke. Ipak, već sada je pokazala da je prava šefica i da se sve vrti oko nje, a to je između ostalog potvrdila njezina prabaka Elizabeta kazavši kako princeza već naređuje i starijem bratu.

Većinu obveza oko djece Kate Middleton obavlja sama, ali veliku pomoć dobiva i od dadilje Marije Terese Turrion Borrallo. Španjolka živi s princem Williamom i Kate Middleton u apartmanu broj 1a unutar Kensingtonske palače. Osim brige za djecu, kraljevska dadilja mora prati rublje, glačati, šetati pse i pripremati zdravu organsku hranu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.