Kambodžanin spašen nakon što je četiri dana proveo u špilji bez hrane i vode

Čovjek iz Kambodže spašen je nakon što je četiri dana proveo zaglavljen u špilji.

Sum Bora skupljao je izmet šišmiša u nedjelju te se poskliznuo i ostao zaglavljen između dva kamena kada je pokušavao doći do svoje svjetiljke, stoji u izvješću policije u sjeverozapadnoj kambodžanskoj provinciji Battambangu.

28-godišnjak je nakon četiri dana bez hrane i vode pronađen u utorak nakon što je njegova obitelj pokrenula potragu, javlja BBC.

Operacija spašavanja trajala je 10 sati te je u njoj bilo angažirano 200 ljudi. Bora se oporavlja u lokalnoj bolnici.

Izgubio sam nadu u život. Da sam tad imao nož, bio bih se ubio, rekao je.

Izmet šišmiša, poznat pod imenom guano, može se koristiti kao gnojivo i u siromašnoj je Kambodži unosna roba.

Bora je ostao zarobljen u špilji u blizini planine Chakrai. Pronašao ga je prijatelj koji mu je često pomagao u skupljanju guana.

Obojica smo sitnije građe i lako stanemo u uske prolaze, tako da je on mogao doći do mjesta gdje sam bio zaglavljen, dodao je.

Spasilački tim je na mjesto stigao kasnije, no nije ga uspio izvući budući da je ulaz u špilju bio preuzak.

Elitni tim spasitelja doletio je helikopterom kako bi pomogao u spašavanju te je Bora izvučen u srijedu nakon što su dijelovi špilje uništeni u cilju davanja prostora.

Borina supruga Koeun Sothea izjavila je da je prošao s ozljedama glave, koljena i prsa. Također je zahvalila kambodžanskom premijeru što je poslao spasilački tim i donirao 2500 dolara njihovoj obitelji, prenosi Index.hr.

Šef policije Sareth Viseth izjavio je za lokalne medije da će pristup planini Chakrai ubuduće biti zabranjen kako se slični incidenti ne bi ponavljali.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.