Kako vam trčanje ujutro može promijeniti život?

Ujutro, kada ustanete na jutarnje trčanje, vaša glava će biti bistra, nećete imati vremena za gledanje u elektroniku i povećat ćete energiju za cijeli dan pred vama.

Evo nekoliko prednosti jutarnjeg trčanja.

Veća postignuća

Lopta koja se kotrlja niz brdo će ubrzavati kretanje kako se kreće prema dnu. Trčanje ujutro je sjajan način da figurativno pokrenete svoju loptu. Kao ljudi, hranimo se postignućima. Dovršavanje trčanja, posebno kada ostatak svijeta još uvijek spava, mentalno nas stavlja ispred njih. Ovo nas gura od jednog malenog dostignuća do drugog. Na kraju ćete imati puno produktivniji i isplativiji dan, piše Body.ba.

Nova perspektiva

Sve stvari, bilo da su dobre, loše, ružne, lijepe, su ustvari u našoj glavi. Perspektiva je izuzetno važna. Iako se možemo uznemiriti ako nam se pokvari novi telefon ili na poslu imamo previše obaveza, stvarnost je da bi neko dao sve što ima za čašu čiste vode za piće koju mi uzimamo olako. Poanta je u tome da je vrlo jednostavno zaboraviti ono što imamo i koliko smo zapravo sretni. Dok trčite, odvojite minutu da razmislite o svemu što vas čini ispunjenim u vašem životu. Ovakav način razmišljanja će vam pomoći da se bolje nosite s lošim stvarima koje dolaze, a da više uživate u dobrim.

Postavljanje ciljeva

Možete li zamisliti da profesionalni sportaš hoda po terenu bez ikakvog plana igre? Ovo se čini gotovo nemogućim. Postoji izreka koja kaže: “Ne možete pogoditi metu koja nije tu”. Pa, jutarnje trčanje je sjajno vrijeme za stvaranje te mete. Tijekom trčanja odvojite vrijeme za razmišljanje o vaša tri glavna cilja za dan ispred vas. Trčanje će vas opustiti i stvoriti idealno okruženje kako biste svoj dan učinili uspješnim.

Motivacija da budete bolji

Kada razmislimo o najuspješnijim ljudima koji su ikada živjeli, izgleda da svi imaju nešto zajedničko. Oni se stalno tjeraju da budu bolji. Trčanje ujutro će nas posjetiti na ono što je potrebno da bismo bili uspješni. Ako neko pored vas ujutro trči brže, to vas može posjetiti da bez obzira na to koliko se trudili, netko će se uvijek truditi više. Ovakav koncept razmišljanja na samom početku dana može napraviti veliku razliku između prosjeka i izvrsnosti. Uvijek možete trčati s malo više intenziteta, zapamtite to!

Slika o sebi

Opće je poznato da vježbanje pomaže i našem tjelesnom izgledu. Kada ste disciplinirani i imate dosljedno zdrav način života, sami sebe ćete doživljavati puno pozitivnije. Ako vjerujete u sebe da možete ustati rano, ostati u formi i biti bolji, ovakav mentalitet će vam pomoći da to i postignete. Ovaj način razmišljanja može poboljšati kvalitetu vašeg života, te se ne mora odnositi samo na jutarnje trčanje.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Evo meni promjeni zivot Rijec bozja svako jutro, upravo sam procitala polako danasnju liturgiju dana 19.06.2021, sv. Pavao govori kako je jak kad je slab, jer se moli Kristu i prima Njegovu snagu,a trpljenje daje Njemu trpi radi Krista pa mu On skida teret. A Krist govori da se ne brinemo sta cemo jesti i piti jer zna Otac nebeski sta nam je potrebno, dosta je svakom danu svog zla. I ja tako polako s Kristom jer slusam Njega koji nikad ne laze kao ovaj gore clanak da mi TRCANJE moze promjeniti zivot,bas tuzno za one koji sebe lazu da su vjernici

    • Pavao je zapravo sam sebe prilično uvjerljivo lagao, obmanuo sam sebe. Razvidno je iz njegovih pisanja da je on vjerovao (i u skladu s time se i ponašao), u konačno zbivanje, u potpuno ostvarenje „nebeskoga kraljevstva“ relativno brzo, još za njegova života, što se nije dogodilo, pa su onda naknadno revidirani ti tekstovi i ubacivane teorije o „dolasku nebeskoga kraljevstva kao lopova u noći“ i sl., drugim riječima: „sa’će, sa’će, …, evo, samo što nije“, zatim o „budnosti“, „pripravnosti“ itd..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.