Kako prepoznati da ste blokirani i ostale tajne WhatsAppa

Skoro svi imamo instalirani WhatsApp, no pitanje je koristimo li njegov maksimalni potencijal?

Ne želite da itko vidi vaše razgovore? Želite postati nevidljivi na svojoj listi kontakata? Sve ovo moguće je postići kratkim posjetom postavkama vaše WhatsApp apliakcije.

Postanite nevidljivi u WhatsAppu!

Pretpostavimo da nipošto ne želite da vas drugi korisnici WhatsAppa mogu vidjeti. Pod ovime podrazumijevamo status, slike, ili informacije o korisničkom računu. Na Androidu otiđite naMenu > Settings > Account > Privacy. Tamo promijenite postavke za vidljivost osobnih podataka. Što se WhatsAppa za iOS tiče, kod njega je procedura jednostavnija: otiđite u Settings i tamo jednostavno izaberite tab Privacy. Tamo ćete moći podesiti vidljivost vaših podataka.

Naglasite poruke

Tekst u vašim tekstualnim porukma možete naglasiti podebljanim slovima,kurzivom ili crtom.

  • Za prebacivanje teksta u kurziv tekst pišite ovako: _tekst_
  • Za prebacivanje u podebljani font pišite: *tekst*
  • Ako planirate provući crtu kroz tekst, poruke pišite ovako: ~tekst~
Šaljite grupne poruke bez otvaranja grupe

Za aktivaciju ove značajke odite na Chats > Menu > New broadcast. Pritisnite ‘+’ ili unesite imena primatelja. Poruku će zaprimiti svaka osoba koju ste naveli u adresi. Svatko od njih dobit će poruku na uobičajeni način, što znači da njihove odgovore neće moći čitati druge osobe kojima ste poruku poslali.

Kako prepoznati da ste blokirani?

Postoji nekoliko znakova da netko s vama ne želi čavrljati:

  • Nećete vidjeti kada je osoba poslijednji put bila online
  • Nećete vidjeti novu sliku avatara na profilu kontakta
  • Sve vaše poslane poruke imaju samo jednu kvačicu
  • Kada stvorite grupni chat, osobu ne možete dodati (to znači da ste blokirani)

Svi ovi simptomi ne jamče da ste sto posto blokirani. Postoji šansa da je vaš kontakt promijenio postavke za vidljivost svojeg profila.

Zaustavite automatski download multimedije

WhatsApp ima nezgodnu naviku spremati sve podatke koje dobijete tijekom čavrljanja. Ponekad, doduše, ta značajka toliko zasmeta da ju jednostavno morate isključiti. Da biste to napravili, na Androidu napravite sljedeće: odite do Settings > Data Usage i tamo podesite nužne parametre za download podataka. Slučaj kod iOS-a je relativno sličan: Settings > Data and Storage Usage > Media.

Prepoznajte lažne kontakte

Više-manje svatko može koristiti specijalnu aplikaciju za slanje SMS poruka za aktivaciju. Ako želite provjeriti radi li se o robotu, broj uvijek možete nazvati putem WhatsAppa. Privremeni (‘besplatni’) virutalni brojevi skoro su uvijek neaktivni ili odspojeni od mreže, piše Tportal.hr.

Utišajte glasovne poruke

Za ovaj trik ne treba vam niti odlazak u izbornike. Sve što trebate napraviti je podignuti telefon do uha i WhatsApp će zvuk prebaciti na mali zvučnik. Kako to postiže? Pomoću žiroskopa koji među ostalim prepoznaje kada telefon držite uspravno ili bočno.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Imam bogatog decka vec mesec dana. Rekla sam kevi da sam upecala bogatog decka kada je zena cula od srece je pozvala tatu da mu saopsti vest. Nakon toga majka me odvukla na stranu i dala instrukcije da trebam sa spavam sa njim vise puta da zatrudnim… ja jesam sa njim spavala, ali rekla sam mu da ga na vreme vadi. Prekjuce sam lagala dečka da sam trudna i on mi je poverovao. Bio je presrecan videlo se to na njegovom licu. Pozvao je roditelje da im saopsti vest. Moj buduci svekar i svekrva već pripremaju vencanje, mama i tata nikad srecniji sto idem u bogatu kucu. A ja ne znam kako da mu kažem istinu kad dodje pravi trenutak..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.