Kabiri: Tijekom sljedećeg mjeseca imat ćemo više od 200 radnika u Aluminiju

Predsjednik uprave Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri izjavio je za Fenu da Aluminij ide točno tamo gdje je on planirao biti prije godinu dana.

Zahvaljujući našim predanim radnicima i jednoglasnoj podršci svih razina vladinih tijela, posebno Federalne vlade, uspjeli smo vratiti Aluminiju stabilnost. Sada smo spremni za sljedeću fazu, kao što su razvojne mogućnosti proizvodnje, poput djelomično gotovih proizvoda, istovremeno povećavajući proizvodni kapacitet ljevaonice na 150 000 MT godišnje. Tijekom sljedećeg mjeseca imat ćemo više od 200 radnika te podržavamo stotine poslovnih subjekata u BiH, a očekujemo da ćemo već 2021. biti ponovno navedeni kao najveći izvoznik u BiH, ističe Kabiri.

Po njegovim riječima, Aluminij Industrija je kompanija u kojoj jednako rade ljudi svih vjera, što postavlja čvrste temelje za budućnost i presudno je kako bismo svi mogli rasti kao društvo i kako bih nastavio ulagati u ovu veliku korporaciju.

Težit ću i osigurati da Aluminij bude vodeća proizvodna kompanija u BiH u narednim desetljećima i ništa me ne može odvratiti od cilja da ostvarim svoju viziju Aluminija. Posljednjih tjedana bio sam domaćin nekoliko glavnih izraelskih korporacija koje su stigle u BiH kako bi ispitali razne mogućnosti ulaganja, a pobrinut ću se da nastave dolaziti već tijekom sljedećih mjeseci. Veliki sam optimist u pogledu potencijala i razvoja BiH i entuzijastični pristaša BiH i njenog ekonomskog potencijala, navodi izraelski poduzetnik.

Električna energija uvijek je bila ključni faktor za Aluminij. Kabiri najavljuje da u svrhu daljnjeg proširenja opsega projekta i suradnje M.T. Abraham Grupa namjerava ulagati u elektrane na obnovljive izvore energije, čime će osigurati stabilnu i pristupačnu opskrbu električnom energijom koja će udovoljiti potrebama tvornice, istodobno ostajući vjerna Aluminijevoj predanosti promicanju održivosti i ekološke svijesti i odgovornosti.

Udružili smo snage s našim strateškim partnerom, CMEC-om, te ćemo izgraditi elektrane koje koriste obnovljive izvore energije, Sunce i vjetar, kako bi se Aluminiju osigurao puni kapacitet električne energije potreban za ljevaonicu i pogon anoda, ističe Kabiri.

U travnju prošle godine Aluminij Industrija d.o.o., podružnica M.T. Abraham grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske firme, kada je i najavljeno postupno pokretanje proizvodnje u najvećem industrijskom postrojenju u Hercegovini.

(Fena | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)


11 komentara

  • Ne serite vise. Pokrali ga , opustosili i sad nekom mazete oci. Vjerovatno je u pitanju zadnja faza pljacke imovine i svega sto je tu ostalo. A Sudski epilog za pljacku stoljeca ne postoji. Suti SDA, suti SDP, Suti HDZ znaci svi imaju umjesane prste u pljacki i unistenju giganta.. Strasno koja mafija nam vodi drzavu…

  • Sve točno u komentaru prvom,šupljače a “strateški”partner za sirovinu im cigani koji prodaju AL.otpadu pa ni to ne plate.Kako ih više nije sramota omalovažavati razum ovog naroda.Sve pokrali,nitko u zatvoru,sve jasno!!!

  • krajnji cilj ispilati elektrolizu u kojoj ima stotinu miliona km nije im ravna mafija a narod zabavljaju sa izbornim zakonom.

  • Ako se kumulativno ne ispune ona 3 krucijalna preduvjeta, ‘condito sine qua non’; ako nije dakle bilo vatrometa, presijecanja vrpce i legitimnog poprskavanja svetom vodom, nije se posvema nadati tisućljetnoj opstojnosti usprkos ideološkim raznolikostima u vidu opterećenih kretnji i pripadajućih zabludjelih aspiracija opterećenosti u narodnom smislu, okrenutoga ka budućnosti gajeći istom znakovitost tegovite i, kao takve i, pogubne prošlosti.

  • Ja se grijem na el energiju kući imna zimski račun od 340 maraka ja platio 15 maraka poticaja za obnovljive izvore energije kaže države subvencira ne država već građani to jest potrošači u sve tri elektroprivrede u mene brat ima restoran ajmo jedan mjesec njega sufinancirati ovdje je bitna ova pljačka sa tzv obnovljivim izvorima energije jer samo dobijaju privilegirani dozvole a niko narod nije slučjno pitao dali će sufinancirati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.