Dan za pamćenje: Svečano otvoren Vatrogasni dom DVD-a Gorica

Svečanim presijecanjem vrpce u subotu je otvoren novosagrađeni vatrogasni dom Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica iz Gruda.

Vrpcu su presjekli Darko Paradžik Brajo, predsjednik DVD-a Gorica, i Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koji se na početku svečanosti obratio nazočnima.

Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, a ove godine obilježavamo i 20. obljetnicu osnutka DVD-a Gorica i svečano otvaramo ovaj vatrogasni dom. Ovo je veliki dan za vatrogastvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj, rekao je između ostalog Martinović te dodao: Brajo uistinu živi vatrogastvo 24 sata na dan, to sam rekao puno puta i ponovit ću da je Brajo zaštitni znak dobrovoljnog vatrogastva u našoj Županiji, ali i puno šire.

U svom obraćanju načelnik općine Grude Ljubo Grizelj je između ostalog istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva i zadovoljstvo što je Brajo u širem okruženju prepoznat po svojim aktivnostima u razvoju dobrovoljnog vatrogastva. Načelnik Grizelj i predsjednica Općinskog vijeca Grude Franka Zorić su predsjedniku Darku Paradžiku Braji predali poklon-bon u vrijednosti 2.000 KM.

Podijeljene su zahvalnice za sve one koji su na bilo koji način pomogli izgradnju vatrogasnog doma. Zahvalnice je podijelio Darko Paradžik Brajo predsjednik i utemeljitelj DVD-a Gorica. Za financijsku potporu u izgradnju vatrogasnog doma zahvalnice su dobili Uprava civilne zaštite ŽZH i Vlada ŽZH.

Ovo je dan za pamćenje. Od srca hvala svima koji su nam pomogli da sagradimo ovaj vatrogasni dom, rekao je nadasve skromni i samozatajni Brajo.

Vatrogasni dom se prostire na 130 četvornih metara s garažom za dva vatrogasna vozila, garderobom, mokrim čvorom, kuhinjom i prostorijom za sastanke.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.