Judaši “Hercegovca” pomeli konkurenciju na državnom prvenstvu

Judo klub Hercegovac Mostar ovoga je vikenda, točnije u subotu 3. ožujka u Bihaću nastupio na prvenstvu države za seniore i djecu do 11 godina.

“Hercegovac” je svoju kvalitetu u mlađim uzrasnim kategorijama potvrdio i još jednom pokazao svoju dominaciju kada su u pitanju mlađe uzrasne kategorije. Naime, u konkurenciji dječaka i djevojčica do 11 godina članovi Hercegovca dali su čak 6 državnih prvaka, tri u ženskoj i tri u muškoj konkurenciji, jedno srebro i čak osam bronci te time osigurali titulu najboljih dječaka i titulu najboljih djevojčica u Bosni i Hercegovini.

U konkurenciji seniora i seniorki, od dva predstavnika izborena je jedna brončana medalja, i to u režiji Danice Jurić koja je osvojila broncu u kategoriji do 78 kilograma.

Naslov prvaka u konkurenciji dječaka i djevojčica osigurali smo apsolutno dominirajući cijelim turnirom, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Čak se usudim reći da je bodovna razlika realno trebala biti još i veća, jer kvaliteta je apsolutno na našoj strani, no neke stvari su se poklopile protiv nas u ključnim trenucima. No, to je sport, i s time smo se morali pomiriti. Na kraju, u ukupnom poretku ipak smo bili u velikoj bodovnoj prednosti, jer nitko nije bio ni blizu osvajanju 6 zlatnih medalja, barem kada je riječ o najmlađem uzrastu na državnom prvenstvu, rekli su iz kluba.

Judaše Hercegovca sada čeka priprema i za ostala državna prvenstva koja se održavaju u idućem periodu.

Čekaju nas još tri državna prvenstva, sva u različitim uzrasnim kategorijama. Bit će jako teško ponoviti rezultate iz ovoga uzrasta, s obzirom na to da smo već prebacili broj osvojenih zlatnih medalja sa svih državnih prvenstava zajedno u prošloj godini. Kako smo i najavljivali, ova godina je krenula jako dobrim putem po naš klub i vjerujemo da bismo mogli imati najbolju natjecateljsku sezonu u povijesti našega kluba, navode iz mostarskoga Hercegovca.

Također, raduje nas činjenica da su svi naši članovi koji nisu uspjeli doći do medalje imali borbu za medalju, što znači da su pobjeđivali borbe u najjačoj konkurenciji u državi. Ono što nedostaje je iskorak na međunarodnim službenim turnirima u uzrastu kadeta, juniora i seniora, no vjerujemo da u ovoj godini imamo kvalitetu da i na toj razini napravimo dobre stvari, ukoliko se neke stvari dobro poklope za nas te time zaokružimo cijelu priču, priopćeno je iz kluba.

Osvajači medalja:

Zlata: Nika Zovko -28 kg, Nera Prce -24kg, Nina Vukičević -36kg, Marko Čerkuč -30kg, Stefan Juka -46kg i Ivan Letica -42kg.

Srebro: Ljiljana Džeba -40kg.

Bronce: Lorena Vučić -28kg, Gabriela Raič -32kg, Ena Vidović -36kg, Ivan Ćorluka -22kg, Bojan Gačić -34kg, Nikola Dankić -38kg, Danijel Skoko -42kg, Bruno Tomić -50kg i seniorka Danica Jurić -78kg.

Još su nastupili: Petra Čuljak, Luka Ćorluka, Fabijan Galić, Petar Prskalo i u seniorskoj konkurenciji Anđela Jurić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.