Državni službenici dnevno pojedu 1.500 KM samo teletine i janjetine

Služba za zajedničke poslove institucija BiH sklopila je ugovor s Mesnom industrijom Rakitno iz Posušja o jednogodišnjoj nabavci svježe janjetine, teletine i prerađevina u visini od čak 356.000 KM, pišu Nezavisne novine.

Prema jednostavnoj matematičkoj računici, ukoliko visinu ugovora (356.000 KM) podijelimo s oko 230 radnih dana u godini (odbijeni vikendi, godišnji odmor i slobodne dane za praznike), iz toga proizlazi da će se u institucijama BiH dnevno trošiti više od 1.500 KM samo na teletinu i janjetinu, navode banjolučke novine.

Prema detaljima ugovora koji je sklopljen 22. veljače, riječ je o otvorenom postupku, a Mesna industrija Rakitno pobijedila je u konkurenciji triju ponuđača koji su se prijavili na natječaj.

Pritom vrijedi podsjetiti da su našim političarima, dužnosnicima i državnim službenicima, godišnje na raspolaganju velike količine ostalih vrsta mesa, piletine i pilećih proizvoda, ribe i proizvoda od ribe, povrća i voća, raznih konzervi i zamrznutih mesnih programa, potom kolača, sladoleda, kave itd., ali i velike količine alkoholnih pića, piva, vina i žestokih pića.

Službom upravlja “tročlani direktorij“, dakle tri direktora koja se rotiraju svakih 10 mjeseci. Na pitanje o ogromnim količinama naručene svježe teletine i janjetine, iz Službe su odgovorili da se uglavnom jedu teletina i piletina, dosta manje janjetina, a najmanje svinjetina, ”jer se naši dužnosnici čuvaju debljanja”.

Oni neće da jedu svakakvu hranu, teleći program se najviše jede, rekli su u Službi Nezavisnim novinama.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.