Još dva mjeseca zatvora osumnjičeniku za pljačku u Ljubuškom

Županijski sud u Širokom Brijegu produljio je pritvor T. Ć. (35), jednom od osumnjičenih za razbojništvo počinjeno 22. rujna 2017. godine na štetu automat kluba u Ljubuškom.

Odluka o produljenju pritvora nepravomoćna je i na nju postoji pravo žalbe koju će razmatrati Vrhovni sud Federacije BiH.

“Osumnjičeni T. Ć. nalazi se u pritvoru od 8. studenoga 2017. godine, a pritvor mu je produljen za još 2 mjeseca, a zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo je istragu protiv osumnjičenika Z. S. (34), T. Ć. (35) i I. R. (29), koji se sumnjiče da su kao supočinitelji izvršili razbojništvo na način da su uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice kluba oduzeli određeni iznos novca.

Sva trojica osumnjičenika nalaze se u pritvoru u KPZ Mostar.

“Za kazneno djelo koje je ovo tužiteljstvo stavilo na teret osumnjičenicima propisana je kazna zatvora od najmanje pet godina, što znači da se kao najdulja kazna uzima opći maksimum, a to je do 20 godina”, zaključio je Aničić za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.