Javne konzultacije o nacrtu Strategije razvoja ŽZH za razdoblje 2021. – 2027.

Proces izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021. – 2027. godine pokrenut je Odlukom Vlade ŽZHe 20. prosinca 2019. godine, koja je stupila na snagu 30. prosinca 2019. godine.

Nositelj procesa izrade Strategije je Ured Vlade ŽZH za europske integracije koji ima ulogu jedinice za upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Strategija razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021. – 2027. je integrirani razvojni dokument kojim se kreira strateški okvir za razvojne aktivnosti i projekte u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Izrada integrirane županijske strategije razvoja nastavak je procesa upravljanja razvojem u ŽZH.

Proces izrade Strategije razvoja odvijao se u nekoliko faza. U prvom koraku izrađeni su Socio-ekonomska analiza i Strateška platforma; u drugom koraku definiran je programski okvir – prioriteti, mjere i projekti.

Nacrt Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021. -2027., predviđen za konzultacije, dostupan je za vaše komentare, sugestije i primjedbe, navode iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

Uzimajući u obzir da su radne verzije Socio-ekonomske analize i Strateške platforme već bile predmet javnih konzultacija u kolovozu 2020. godine, pažnju treba usmjeriti na programski okvir – prioritete, mjere i projekte. Kroz proces konzultacija planirano je da se Nacrt dokumenta korigira i dopuni informacijama, mjerama i projektima koji nedostaju, te da se razradi indikativni financijski okvir i očekivane vrijednosti pokazatelja te da isti budu obuhvaćeni konačnom verzijom Strategije razvoja.

Komentari na nacrt Strategije Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021. -2027. se unose u OBRAZAC i isti je potrebno dostaviti najkasnije do 30. studenog 2020. godine na e-mail adresu: [email protected].

(www.jabuka.tv)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.