Jandroković: U idućem tjednu će sve biti jasnije

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je danas napredak u pregovorima između HDZ-a i DP-a u sastavljanju parlamentarne većine te je uvjeren da će se idućih dana već znati koji će zastupnici biti u nju uključeni, a većina osigurana.

U idućem tjednu sve će biti jasnije i imat ćemo točne brojke. Ali sasvim sigurno, većina će biti osigurana, izjavio je Jandroković u Bjelovaru odgovarajući na novinarska pitanja o tijeku pregovora između HDZ-a i DP-a s ciljem osiguranja neophodnih 76 ruku za formiranje saborske većine.

Na pitanje hoće li i dalje SDSS biti dio većine, Jandroković odgovara da su glasači jasno poslali poruku koji smjer žele, ali i da će se i dalje nastaviti s politikom prema manjinama u smislu zaštite svih njihovih prava i programa.

Tu neće sasvim sigurno doći do promjene, a kako će se formirati parlamentarna većina, to ćemo dogovoriti u idućem stadiju, objasnio je Jandroković.

Na pitanje koliko se sigurno osjeća HDZ-ov pregovarački tim dok razgovara s predstavnicima stranke (DP) koju su optuživali za poticanje terorizma, Jandroković se ponovno vratio na ključnu poruku birača koji su, kaže, pokazali da žele DP, a ne žele lijeve političke stranke i predsjednika Republike.

U proteklom je razdoblju bilo svakako pretjeranih izjava sa svih strana, ali dobili smo poruku od birača i držat ćemo se onoga što su nam poručili, izjavio je Jandroković, gdje je sudjelovao na Rukometnom BOK turniru.

HDZ i Domovinski pokret blizu dogovora o novoj vladi

Na turniru je bio i liberal Dario Hrebak, koji je saborski mandat drugi put dobio s liste HDZ-a i partnera.

Hrebak je izjavio da je HSLS dao podršku Plenkoviću za pregovore oko formiranja većine, a aludirajući na DP, primijetio je kako nije dobar način na koji ta stranka postavlja uvjete.

Graditi nešto na temelju protivljenja, nikad nije dobro i vidjet ćemo koliko će ta većina biti uopće stabilna, izjavio je Hrebak koji misli da su pregovori HDZ-DP načelno gotovi, a žao mu je što i HSLS nitko ništa nije pitao.

Vidim da nas svi uzimaju zdravo za gotovo, ali HSLS je puno ozbiljnija stranka od ‘robe s police’, poručio je. On ne zna što se do sada ispregovaralo, osim onoga što piše po medijima.

Očekuje od predsjednika HDZ-a da okupi dosadašnje koalicijske partnere i da im objasni model po kojemu će buduća većina biti stabilna. Osobno kaže da je “dosta skeptičan na načinu na koji se ona sada slaže”.

Nekako svi zaboravljaju da će i liberali vrlo vjerojatno biti dio te koalicije, ali ukoliko nas netko ne želi, neka samo kaže, poručio je Hrebak

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, kojem se DP protivi da bude u vladi i parlamentarnoj većini, izjavio je da će se više znati uskoro.

Sve što vas i javnost zanima čut ćete za koji dan. Na današnji dan nitko ne bi trebao biti razočaran, a ima li nekih briga koje dijelimo svi u ovoj zemlji – vjerojatno ima, ali danas se radujemo, rekao je Pupovac novinarima ispred pravoslavnog Hrama na Cvjetnom trgu gdje je sudjelovao na liturgiji u povodu pravoslavnog Uskrsa.

Hrvatska dala podršku Rezoluciji o Srebrenici

(Hina | Foto: Patrik Macek/Pixsell)

6 komentara

  • Zasta se borise nasi branitelji
    Sada nazalost vlada nepravda i partija partizana Tuđmana HDZ i njihova dicna mladež i starez…tugo moja ,sta je udbasa ,sve pokradose sve , sretan je svaki koje otišao odavde vani, a nije lako otici!!!!Svak!!!!!!!!! Gori su od Turaka,kazem iskreno 💚

  • Kriminalni kartel iz Titine skole peuzeo tzv. samostalnu RH, za Brisel, Vasington, Davos, Berlin i London.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.