U sedam dana šest poginulih na bh. cestama

Stravične nesreće se gotovo svakodnevno događaju na cestama širom BiH.

Tako je za sedam dana šest osoba smrtno stradalo, među kojima su bili trudnica i 12-godišnjak.

Posljednji slučaj dogodio se 3. svibnja u Zavidovićima, gdje je u krugu gradilišta u ulici Stjepana Radića poginula pješakinja B. J. iz Zavidovića. Nesreća se desila u 11.10 sati, kada je kamion Man, kojim je upravljao F. A. iz Zavidovića, krećući se unazad pregazio pješakinju. Liječnici Doma zdravlja mogli su samo konstatirati smrt, a uviđaj su obavili tužitelj, policija i inspektor zaštite na radu.

U jednom danu, točnije 2. svibnja u Republici Srpskoj nastradali su trudnica i dječak.

Trudnica Sabina Tufekčić (28) poginula je prilikom slijetanja Peugeota 307 u Kotor-Varoši. Nesreća se dogodila oko 13 sati, a teške tjelesne ozljede zadobila je vozačica Sandra Narić (21) iz Kotor-Varoši koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Istog dana, 2. svibnja, u 8.15 sati dječak D. Đ. (12) iz Dervente poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Živinicama, a njegov otac S. Đ. je teško ozlijeđen.

Nesreća se dogodila na cesti Derventa – Doboj, a u njoj su sudjelovali S. Đ., koji je vozio Fiat, te M. T. iz Modriče, koji je upravljao teretnim vozilom.

Stradali dječak bio je član FK Tekstilac iz Dervente, koji su se od njega oprostili na Facebooku.

Putujući iz Sočanice s ocem na utakmicu omladinske selekcije, smrtno je nastradao u dresu voljenog Tekstilca, naveli su iz kluba. Na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Liješnica kod Maglaja 29. travnja poginuo je pješak O. A. (84) iz Zavidovića. Njega je u 20.20 sati udario automobil Fiat, kojim je upravljao O. A (24) iz Maglaja.

Policija je nakon uviđaja uhitila vozača Fiata O. A. zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Motociklist I. Š. smrtno je stradao u Čapljini 28. travnja nakon sudara s BMW-om. Vozilom Hitne pomoći Čapljina motociklist je prebačen u Mostar, ali je od zadobivenih ozljeda preminuo. Vozač A. F. iz Žepča preminuo je 27. travnja od posljedica ozljeda koje je zadobio kada je automobil Mercedes kojim je upravljao sletio s kolnika u mjestu Vrbaška kod Bosanske Gradiške. Nesreća se dogodila u 15.20 sati, kada je prijavljeno da je automobil sletio s kolnika. Vozilo je bilo potpuno smrskano.

Policija za svaku nesreću utvrđuje okolnosti pod kojima su se dogodile, javlja Avaz.

HNŽ prednjači po broju poginulih u prometnim nesrećama, ŽZH i HBŽ bilježe povećanje

(www.jabuka.tv)