Jabuka.tv vam donosi fotografije ledom okovanog Chicaga

Smrtonosni val arktičke hladnoće, koji je oborio desetljećima stare rekorde i prohujao američkim Srednjim zapadom, pomaknuo se u utorak na istok uzrokujući otkazivanje tisuća letova, paralizu cestovnog prometa te zatvaranje škola i tvornica. 

Prema meteorolozima, temperature bi mogle biti za 14 do 19 stupnjeva ispod uobičajenih za ovo doba godine. U Chicagu je tako hladno da su čak i polarni medvjedi u gradskom zoološkom vrtu ostali u svojim brlozima.

Zbog snijegom zatrpanih i zaleđenih cesta nisu prometovali brojni jutarnji lokalni autobusi, a otkazano je 1987 letova, dok ih je 1028 odgođeno. Veliki gradovi od srednjeg zapada do istoka zemlje probudili su se pod temperaturama daleko ispon ništice. U Chicagu su izmjerena -23 stupnja, u Detroitu -24, New Yorku -14, Washingtonu – 13 i u Bostonu -11 stupnjeva.

Meteorolozi kažu da će ukupno 187 milijuna Amerikanaca osjetiti utjecaj rekodnih hladnoća. Tako niske temperature objašnjavaju se promjenom u vremenskom fenomenu poznatom kao “polarni vrtlog”.

Portal Jabuka.tv vam donosi fotografije ledom okovanog Chicaga, iz naselja South Side u blizini crkve Presvetoga Srca Isusova gdje živi na desetke hrvatskih obitelji iz Hercegovine.

chicago_snijeg_1

chicago_snijeg_2

chicago_snijeg_3

chicago_snijeg_4

chicago_snijeg_5

chicago_snijeg_6

chicago_snijeg_7

chicago_snijeg_8

chicago_snijeg_9

chicago_snijeg_10

(www.jabuka.tv | Foto: Antonija Vujević)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.