Izviđači ”Radobolja” i ove godine u Mostar će donijeti Betlehemsko svjetlo

Odred izviđača ”Radobolja” Mostar, bit će i ove godine, po 28. put, sudionikom manifestacije ”Betlehemska svjetlost”, koju u suradnji sa televizijom ORF, organiziraju austrijski skauti.

Izaslanstva skauta, okupit će se u Beču, u subotu 10. prosinca, kako bi na Ekumenskom slavlju, upalili svoje svjetiljke sa svijeće donesene iz Betlehema, te Svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje, promičući tako, na simboličan način, mir, slogu i ljubav među ljudima.

Predstavnici, zbog nedostatka sredstava, neće biti na središnjoj Svečanosti, ali će video linkom, sudionicima poslati poruku mira.
Nakon preuzimanja od izviđača Splita, u nedjelju 11. prosinca Svjetlost će prenijeti u Bosnu i Hercegovinu, točnije u njihove prostorije na Balinovcu.

Svečanost u Mostaru započet će u utorak, 13. prosinca 2022. godine kada u Katedrali Majke Marije Crkve, nakon večernje svete Mise počinje u 18:00 sati.

Nakon toga, slijedi Humanitarni koncert ”Svečanost svjetla”, u suradnji sa Plesnim studiom B-Dance i prijateljima, HD HS Kosače u 19:30 sati.

Svete mise ostalim danima:

  • Srijeda, 14. prosinca – Crkva svetog Petra i Pavla u 18:00 sati
  • Četvrtak, 15. prosinca – Crkva svetog Mateja na Rudniku u 18:00 sati
  • Petak, 16. prosinca – crkva svetog Ivana Apostola i Evanđeliste u 18:00 sati
  • Subota, 17. prosinca – Župa svetog Tome apostola na Bijelom brijegu u 18:00 sati
  • Nedjelja, 18. prosinca – crkva Krista dobrog pastira župe Cim i Ilići u 9:30 sati te u crkvi Uznesenja BDM u Gorancima u 10:30 sati (HPD ”Prenj 1933.”).

U razdoblju od 15. do 23. prosinca članovi HKUD Svetog Ante Cim, prenijet će Svjetlost u molitvene zajednice, po planu koji oni naprave. Posjetit će sva ostala mjesta, gdje se okupljaju ljudi dobre volje, te nastojati biti vjesnicima mira, sloge i ljubavi među ljudima.

Također, u nedjelju, 18. prosinca bit će i u Banja Luci, Podmilačju, Bugojnu, Vitezu, Visokom i Sarajevu. Njihovo ovogodišnje geslo je: Skaut svaki dan treba učiniti dobro djelo.

Za dodatne informacije, javite se na broj telefona 063-311-067 (Jakiša Stančić), te na e-mail adresu: [email protected]

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.