Izetbegović i Vučić razgovarali o odnosima BiH i Srbije

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razgovor je upriličen na inicijativu predsjednika Srbije, a prije njegovog dolaska u BiH, gdje će posjetiti Mostar i Trebinje.

Predsjednik Vučić je pokazao interes za susret sa predsjedateljem Izetbegovićem u Mostaru, ali Izetbegović se nije mogao odazvati s obzirom na ranije dogovorene obaveze u Sarajevu.

Izetbegović i Ivanić ne dolaze u Mostar

Predsjednik Vučić je informirao predsjedatelja Izetbegovića o planiranim aktivnostima tijekom dva dana boravka u BiH. Tijekom razgovora obostrano je izražena želja da se u što skorijoj budućnosti upriliči susret na kojem bi teme bile otvorena pitanja između BiH i Srbije.

Izetbegović i Vučić su iskazali opredjeljenje da se sva pitanja rješavaju iskrenim i otvorenim dijalogom, uz puno međusobno uvažavanje i u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Razgovarali su i o idućim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se što prije pristupilo realizaciji projekta izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd uz podršku Turske.

Predsjedatelj Izetbegović je čestitao predsjedniku Vučiću veliki pravoslavni praznik Vaskrs, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.