Izetbegović i Ivanić ne dolaze u Mostar

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kao i član Predsjedništva Mladen Ivanić neće doći na otvaranje 21. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Njih dvojica neće prisustvovati ni večeri na koju su pozvani regionalni lideri, a koju organizira Dragan Čović, inače jedini član kolektivnog vrha države koji će prisustvovati Sajmu čiji je pokrovitelj Predsjedništvo BiH, piše N1.

U Mostar sutra dolaze, među ostalima, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji će ga svečano i otvoriti. Prisutan će biti i Andrej Plenković, hrvatski premijer, kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva Bosne i Herecegovine, sastanak člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Vučića zakazan je u 15:15 sati u kabinetu u Mostaru.

Sat kasnije Čović će primiti predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, a u 17:15 planiran je susret sa premijerom Republike Bugarske Boykom Borisovim.

Čović će prisustvovati svečanom prijemu povodom otvaranja Ureda Hrvatske privredne komore u Mostaru, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”.

Osim sa Čovićem, prvog dana posjete Vučić će se sastati i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru, priopćeno je iz Vučićevog ureda. Istog dana Vučić će obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice i sastati se sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Drugog dana posjete Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, koji će prisustvovati otvaranju Sajma u Mostaru.

Nakon susreta, Vučić će otvoriti 21. međunarodni sajam privrede i obići će štandove Srbije, koja je ove godine zemlja partner Sajma, kao i štandove drugih izlagača.

Vućić će boraviti i u Trebinju, gdje će obići radove na izgradnji dječijeg vrtića “Srbija”, otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.