Drinovci: Biskup Perić krizmao 67 mladih

U subotu 7. travnja u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Drinovcima, biskup Ratko Perić podijelio je sakrament sv. potvrde za 67 mladih, od toga 32 krizmanice i 35 krizmanika prvog i drugog razreda srednje škole.

Svečano misno slavlje predvodio je biskup Perić, uz koncelebraciju pet svećenika, a misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je župni zbor, piše portal Grude-Online.com.

Na počeku sv. Mise tople riječi dobrodošlice uputio je fra Josip Mioč, župnik župe Drinovci, koji je pripremao ove krizmanike za svečani sakrament. Između ostalog rekao je kako je Drinovačka župa plodna duhovnim pozivima svećenika i časnih sestara.

U svojoj nadahnutoj propovijedi Perić je poručio krizmanicima i ostalom puku da nam je Bog dao jezik kao osjetilo okusa, Bog nam je dao jezik da pričamo, molimo, a ne da psujemo. Riječ psovati znači govoriti pogrdne riječi. Ako nam je Bog dao taj dar jezika kako možemo Njega psovati.

Župnik je na kraju zahvalio svim svojim župljanima, izrazio čestitke krizmanicima, te veliko hvala poručio i biskupu Periću na dolasku. Zatim je uslijedilo zajedničko fotografiranje, a radost susreta i zajedništva župljani i gosti nastavili su u svojim domovima.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.