Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije posjetilo Široki Brijeg i ŽZH

U sklopu trodnevne posjete Hercegbosanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno predsjednikom Skupštine Antunom Žagarom i zamjenikom župana Zdravkom Kelićem, boravilo je u Širokom Brijegu.

Po dolasku u zgradu Gradske uprave i pozdravnih riječi domaćina, gradonačelnika Mire Kraljevića i Zdenka Ćosića, predsjednika Vlade ZHŽ-a, Roberta Bagarića, predsjednika Skupštine Hercegbosanske županije, Zdravka Kelića, zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, nazočne je pozdravio Antun Žagar, predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

„Hvala vam na prijamu i uistinu se ovdje osjećamo kao kod kuće, a kako i nebi kada su i moji korijeni po majci iz Hercegovine“, rekao je u svom pozdravnom obraćanju Antun Žagar, predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

„Široki Brijeg i Zapadnohercegovačka županija neraskidivo su povezani sa Slavonijom te stoga i ova Vaša posjeta samo je nastavak naših dobrih odnosa i povezanosti Slavonije i Hercegovine“, rekao je između ostaloga gradonačelnik Miro Kraljević, poželjevši dobrodošlicu gostima iz Slavonije i izaslanstvu Hercegbosanske županije, predvođenom predsjednikom Skupštine Robertom Bagarićem.

„Nadam se da ćemo uspjeti prenijeti vam pozitivna iskustva koja smo stekli u korištenju pristupnih EU fondova“, rekao je u svom obraćanju Zdravko Kelić, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije.

U izaslanstvu je bio najavljen i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je došao do Kupresa, ali se zbog neodgodivih obveza morao vratiti u Zagreb.

‘Podrška ulaska BiH u EU’ naziv je predavanja koje su održali Kristina Černok, v. d. pročelnica Upravnoga odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove VSŽ i Hrvoje Niče, voditelj projekta u Agenciji za razvoj VSŽ ‘Hrast’ d. o. o.

Kod križa u središtu Grada izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije položilo je vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i umrle hrvatske domoljube.

Gosti iz Slavonije sa svojim domaćinima posjetili su Franjevački samostan, samostansku riznicu i galeriju, gdje ih je pri dolasku pozdravio i zaželio dobrodošlicu gvardijan fra Tomislav Puljić. Fra Vendelin Karačić upoznao je goste s povijesti Franjevačkoga samostana na Širokom Brijegu, kao i s bogatom kulturnom baštinom te vrijednim eksponatima u samostanskoj riznici i stalnim izložbenim postavom u Franjevačkoj galeriji.

Trodnevni posjet gosti iz Slavonije nastavili su posjetom Međugorju.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: