Izaslanstvo HSPF-a sudjelovalo na završnoj konferenciji o ustavnoj reformi u FBiH

Tijekom protekla dva dana u hotelu ‘Sarajevo ‘ u Sarajevu održana je Konferencija o reformi Ustava Federacije BiH na kojoj je predstavljen Nacrt preporuka za ustavnu reformu u ovom bh. entitetu koji je načinila Ekspertna skupina.

Na konferenciji je, pred ostalih eksperata, nevladinih organizacija i članova akademske zajednice, nazočilo i izaslanstvo HSPF-a (Irena Mrnjavac i Goran Kutle) koji su aktivno sudjelovali u njezinom radu. Predstavnici HSPF-a su bili i zapisničari u dvije radne skupine na Konferenciji. Irena Mrnjavac je bila u radnoj skupini “Ljudska prava i europske integracije”, dok je Goran Kutle radio u radnoj skupini “Kantoni, lokalna samouprava i ekonomičnost Federacije”. Udruga ‘Hrvatski Studentski Politološki Forum’ (HSPF) je imala tu čast, kao jedina studentska udruga u Bosni i Hercegovini, nazočiti ovoj Konferenciji.

Ekspertna skupina za reformu Ustava Federacije, koju je formirao američki veleposlanik nj. e. Patrick Moon, rad na preporukama je završila. Načinjena je 181 preporuka za reformu Ustava FBiH. Njihova primjena trebala bi omogućiti efikasnije funkcioniranje Federacije.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.