Iz HRK Široki ogorčeni jer nemaju adekvatne uvjete za rad

Hrvatski rukometni klub Široki osnovan je 1998. godine i kroz svoju 21-godišnju povijest prošao je kroz nekoliko kriza, no uvijek je zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca uspio preživjeti te danas okuplja 50 mladih rukometaša iz Širokoga Brijega.

Klub se zbog financijskih problema natječe u Prvoj ligi Rukometnog saveza Herceg-Bosne, a u dva navrata je igrao i Prvu ligu Federacije BiH. Glavni podupiratelj rada kluba je Grad Široki Brijeg koji godinama pomaže klubu plaćajući mu termine u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara te u privatnim dvorana na području grada koje ne zadovoljavaju uvjete odigravanja rukometne igre.

HRK Široki se u ožujku 2018. godine vratio u dvoranu Pecara nakon što u njoj nije mogao trenirati dugih osam godina. Ironično, dvorana nosi naziv ”Gradska sportska dvorana Pecara”, a HRK Široki je gradski klub. Od 2012. do 2018. godine klub je dom pronašao u privatnoj dvorani SRC Tucak koja je sada prenamijenjena u gospodarske svrhe.

U Širokom Brijegu sada jedino dvorana Pecara ima zadovoljavajuće uvjete odnosno teren dimenzija na kojima se igra rukomet. HRK Široki svoje domaće utakmice igra vikendom na Pecari, a uz to ima tek dva termina za trening i to srijedom u 21:30 sati te petkom u 22:30 sati! S obzirom da većinu igrača prve momčadi čine srednjoškolci, teško je kada trening završi u 23:00 sata ili u ponoć, a ujutro djeca moraju u školu. Ista situacija je s mlađim kategorijama.

Kap koja je prelila čašu bila je zamjena domaćinstva proteklog vikenda kada je Široki trebao na Pecari ugostiti Izviđač u velikom derbiju. Termin utakmice je par puta mijenjan da bi na kraju zamijenili domaćinstvo te smo derbi odigrali u Ljubuškom u kojem smo slavili 32:33. Iako Hrvatski košarkaški klub Široki ima prioritet u dobivanju termina u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara, što i poštujemo, ali smatramo da bi ostali klubovi koji koriste dvoranu trebali imati jednak tretman.

HRK Široki poštuje HKK Široki kao najtrofejniji klub u BiH te klub koji ove sezone, uz domaće prvenstvo, opet igra regionalnu ligu. Razumljivo je da je igračima na toj razini potrebno više treninga, no nije nam jasno kako za naš klub nema više od dva slobodna termina tjedno u dvorani koja se zove ”Gradska sportska dvorana Pecara” koja bi trebala biti dom svim dvoranskim sportovima u Širokom Brijegu. Kada u mostarskoj dvorani ”Bijeli Brijeg”, koja je službeno srednjoškolska dvorana, ima podjednako mjesta za veliki broj mostarskih klubova, kako je moguće da u Širokom Brijegu, koji ima manje klubova, nema mjesta u dvorani koja ima čak i pomoćnu malu dvoranu?!

Smatrano da je Širokom Brijegu prijeko potrebna nova (školska) dvorana s manjim kapacitetom gledatelja čije će dimenzije zadovoljavati odigravanje rukometne utakmice, a time bi se riješili svi amaterski i ostali dvoranski klubovi u gradu poput malog nogometa i sl.

U prošloj sezoni u HRK Široki je treniralo 70 djece, ali zbog neimanja uvjeta taj broj je spao na 50. Problem nam je također vršiti upise mlađih kategorija u Školu rukometa jer jednostavno nemamo gdje smjestiti djecu, a ako ne izvršimo upis onda puno kasnimo za ostalim klubovima koji razvijaju svoje mlade igrače.

HRK Široki samo traži adekvatne uvjete za rad. Smatramo kako djeca ovoga gradu moraju imati jednake uvjete u svim sportovima te apeliramo na Grad Široki Brijeg da što prije riješi ovaj problem kako bi djeca koja treniraju i koja žele trenirati dobila uvjete koje zaslužuju u najsportskijem gradu u BiH, navodi se u priopćenju za javnost od HRK Široki.

(www.jabuka.tv)


26 komentara

 • E nemogu ovo svariti. Koliko to mi klubova imamo pa da nema termina? Zar nemogu oni trenirat 10 min iza kosarkaske utakmice ili neznam odbojke…

  12
 • Ima termina od 12-18h pa nakon toga idu logicno seniori HKK, kluba koji placa velike troskove odrzavanja dvorane, ne znam bas da su to ostali spremni podnijeti a traze neke pogodnosti

  22
  6
 • Narod je pravio dvoranu 100 KM prilikom registracije auta.
  Nikoga nisu pitali al su uzimali stoju.
  zato svi klubovi trebaju biti ravnopravni.

  9
  1
 • Dvorana je od svih nas, i jasno je da bi svi trebali imati ista prava pri korištenju sportski objekata, nije sve u košarci, nogometu, rukometu, kad se osnuju drugi sportski klubovi moraju imati iste uvjete i iz proračuna mora biti pravilna raspodjela pa koliko ima ima, sportaši i u Zagrebu dijele termine, Dvorana je naša

  8
  4
  • Slušaj ti pametnjakoviću ,očigledno da zaključuješ po naslovu nisi ni pročitao tekst,momci se bore ,treniraju u musica u maloj zbijenoj dvorani pa barem imaj malo poštovanja prema njima.

 • Koja su ovo govna iz rukometa. Kad se nikolina digla na skupstini saveza i borila i za njih sidili i sutili ko kakve pi..e jer ne smiju protiv vlasti. Sta je sad? Eno ona se izbori za svoju djecu, a pi..e placite.

  4
  16
 • HRK široki nema adekvatne uvjete mladji uzrasti nisu niti jedan trening odradili u Gradskoj Dvorani, mladji uzrasti treniraju samo dva puta tjednu u Musica a to je nista nek kosarkasi probaju tamo trenirat godinu ipo pa cemo vidit kako ce im bit dajte mladjim uzrastima nek imaju bar normalne treninge a kako ce to imat kad ne mogu imat ni utakmicu protiv Izviđača

  13
  3
  • Zasto da kosarkasi treniraju u Musica npr? Zna se tko je izgradio dvoranu, tko je zasluzan za nju, zna se tko placa troskove odrzavanja dvorane koji su preko 200.000 KM godisnje, zna se na placi kojeg kluba su domari u dvorani i zna se tko je najtrofejniji klub u drzavi i tko igra na najvecem nivou. Red se neki treba znat, a kosarkasi ne zauzimaju cijeli dan dvoranu. A ne znam bas da su ostali spremni dat barem 50.000 KM godisnje za odrzavanje sto je samo 1/4 toga a kamoli da ne pricam o vecim ciframa a traze se pogodnosti

   6
   5
 • Samo pogledajte broj,trajanje i kvalitetu treninga kosarkasa i nogometasa istog uzrasta,a o seniorima da ne govorimo.Netko nesto treba poduzeti po pitanju ovoga,kao sto gore pise dvorana je gradska i sramota je da za jedan karataski klub ima mjesta,za drugi nema,tako i za rukometase.Oni ni utakmicu u dvorani ne mogu odigati dok kosarkasi mladeg uzrasta imaju dva treninga dnevno.Srami se grade

  8
  4
 • Zadnja utak izviđac hrk siroki 32 33jedni imaju 7 puta tjedno trening jedni 2 puta tjedno jedni su pobijedil jedni izgubili jedni zive u vecem gradu jedni u manjem

  3
  1
 • sto se niste digli na skupstini? ima video u milog nikolina je trazila termine za svoju dicu i za rukomet, a prozvala je ove koji su tek osnovani, a dobivaju dvornu preko reda tipa taekwodo, a evo sad i mali nogomet. zena trazila za vas termine, a vi se niste u stanju podic iza nje i sad cvilite po medijima. Koga vi zapravo zajebavate?

  6
  5
 • Kada budete igrali SEHA ligu kao sto kosarkaski klub igra ABA ligu onda mozete prozivat kosarkaski klub. Citavu proslu sezonu trenirali ste 2x tjedno i nista niste govorili,dobijete Izvidjaca DVA,i odjednom muda narastu kao da ste Lp osvojili. Slazem se da RK treba bolje uvjete al nemate pravo prozivat kosarkaski klub

  3
  7
 • U svemu ovome ODBOJKA ima najlošije uvjete za trenirati. Cure imaju JEDAN termin u tjednu koji kreće u 21:15. A da ne govorimo o tome da im i taj termin ponekad bude oduzet zbog nekih kosarkaskih obveza.. A utakmice se igraju u toj istoj dvorani. U odnosu na proslu godinu gdje su barem imale 2 termina.. I kada su imale vece uspjehe nije im se nista bolje ponudilo.
  Dvorana u kojoj treniraju druge dane je OŠ Klanac.. A kada je zima u Klancu temperatura za rad je skoro kao vani. Isto tako cure su srednja i osnovna škola a doma dolaze sa treninga poslije 23:00.
  Da se juniori premjeste u malu dvoranu ispod par termina i da se ne daju termini basketu svi klubovi bi imali dovoljno termina.

  • hmmmmm……. rukomet mladji uzrasti nemaju niti jedan trening tjedno a samo RUKOMET prvi tim ima 2 puta tjedno trening a snjima su spojeni 2004 da bar imaju ikakve uvjete
   zasto svi ostali klubovi mogu dobijat termine preko reda i preko veze
   ja apsolutno postujem kosarkase kao najtrofejniji klub, odbojku također ……….sve klubove
   moglo bi se to mallo prominit i mladjim uzrastima rukometasima dat koji termin u dvorani
   A KAKO CE TO DOBIT KAD UTAKMICA PRVOM TIMA RUKOMETA NEMOZE IMAT UTAKMICU PROTIV IZVIĐAČA …… U KOJOJ SU NARAVNO POBJEDILI
   JAD I ČEMER

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.