Široki je trebao dobiti još jedan jedanaesterac, Velež oštećen s dosuđenim zaleđem

U emisiji BHT 1 Prmeijer liga BiH stručni konzultatant NS BiH Zoran Rebac je komentirao suđenje na utakmici koju je Široki Brijeg s minimalnih 1:0 svladao Velež na praznoj Pecari.

S ove utakmice izdvojeno je čak pet detalja.

Rebac smatra da situacija iz 2. minute u kojoj je Valmir Berisha pao u kaznenom prostoru Širokobriježana nije jedanaesterac.

Postoji lagano povlačenje, da je igrač ranije pao, onda bi sudac Peljto imao problem donijeti ispravnu odluku. Međutim, akcija se nastavila i mislim da je Peljto adekvatno procijenio situaciju. Kao što je trener Dudić rekao, da je nogometaš njegove momčadi pao, onda bi ova situacija bila znatno teža za ocijeniti, kazao je Rebac.

Douđeni jedanaesterac za momčad Širokog Brijega ocijenio je dobrom odlukom, kao i odluku da ne svira jedanaesterac za Velež pred kraj prvog dijela.

Ipak, Rebac smatra da je nakon klizećeg starta Mehmeda Ćosića nad Josipom Kvesićem u 39. minuti u svom kaznenom prostoru sudac Irfan Peljto pogriješio, odnosno da je trebao dosuditi još jedan jedanaesterac za Široki Brijeg.

Na kraju je Rebac komentirao i situaciju iz 78. minute, kada je Nusmir Fajić zaustavljen u izglednoj prigodi za postizanje gola, a pomoćni sudac je signalizirao zaleđe. Rebac je istaknuo da pozicija zaleđa nije postojala.

Cijelu emisiju kao i izvještaje sa svih šest utakmica te komentare o suđenju pogledajte u videoprilogu.

Široki minimalno porazio Velež na teškom i natopljenom terenu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Što ti je reć pravi sudac ne sjećam se da je ikad dok je sudio dobio negativnu ocjenu i bio je među najboljim sucima u bivšoj državi nek ga je se neko sjetio dovesti u sportsku emisiju

    1
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.