Iz Federalnog ministarstva zdravstva pomaknuli datum prve isporuke cjepiva

Prema informacijama koje je Federalno ministarstvo zdravstva dobilo od Ministarstva civilnih poslova BiH, kroz COVAX mehanizam se krajem siječnja, odnosno početkom veljače očekuje isporuka prvog manjeg kontingenta cjepiva protiv COVID-19 proizvođača Pfizer u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo cjepivo je dobilo privremenu dozvolu za upotrebu od strane Europske agencije za lijekove.

Federacija BiH je kroz COVAX mehanizam u prvom krugu nabave osigurala 800.000 doza vakcina, koje će se nakon prve početne isporuke koja se očekuje krajem mjeseca odnosno početkom idućeg mjeseca, dalje sukcesivno dostavljati. U idućem razdoblju u isporukama se očekuju i cjepiva drugih proizvođača koji imaju ili će imati odobrenje Europske agencije za lijekove.

Prioritetna skupina za primanje prvih cjepiva koje stignu u FBiH su zdravstveni djelatnici i štićenici, kao i osoblje domova za zbrinjavanje starijih osoba.

Federacija BiH je opredijeljena za primjenu kvalitetnih i sigurnih cjepiva koja su dobila odobrenje za upotrebu od strane najviših regulatornih tijela za lijekove u Europskoj uniji, priopćeno je na službenoj stranici Ministarstva.

Podsjetimo, u srijedu je ministar Vjekoslav Mandić najavio kako će prva cjepiva u BiH doći 18. siječnja, ali sada je taj datum pomaknut.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.