Vlada FBiH dopunila Odluku o gotovinskim isplatama stare devizne štednje – Jabuka.tv

Vlada FBiH dopunila Odluku o gotovinskim isplatama stare devizne štednje

Vlada FBiH je dopunila Odluku o gotovinskim isplatama verificiranih tražbi po osnovi računa stare devizne štednje u Federaciji BiH za 2020. godinu.

Naime, sukladno vrijedećoj uredbi iz ove oblasti, u 2020. godini je otvoren novi termin za podnošenje zahtjeva za verifikaciju računa stare devizne štednje od 1. listopada 2020. do 30. studenog 2020. godine, te je i Odlukom kojom se utvrđuju postupci i dinamika gotovinskih isplata u fiskalnoj 2020. godini bilo nužno obuhvatiti i zahtjeve za verifikaciju podnesene u ovom razdoblju.

Inače, Zakonom o izmirenju obveza po osnovi računa stare devizne štednje u FBiH je propisano da se, nakon verifikacije, isplaćuje maksimalan gotovinski iznos od 1.000 KM ili ukupan iznos potraživanja do 1.000 KM.

Izmjene i dopune tri uredbe

Na osnovu zaključaka sa 245. sjednice, Federalni zavod za programiranje razvoja u petak je predložio, a Vlada FBiH, usvojila izmjene jedne i dopune dvije uredbe donesene na osnovu Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH.

Izmjenom Uredbe o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju u FBiH izmijenjene su prelazne i završne odredbe i propisano da se trogodišnji plan rada federalnog tijela uprave za razdoblje 2020.-2022. i 2021.-2023. godina za razinu FBiH, Godišnji program rada Vlade Federacije i godišnji plan rada federalnog tijela uprave za 2020. i 2021. godinu i Izvjšće o radu Vlade FBiH i godišnje izvješće o radu federalnog tijela uprave za 2020. i 2021. godinu izrađuju u skladu sa odredbama Uredbe o planiranju rada i izvještavanju o radu Vlade FBiH, federalnih ministarstava i institucija.

Županijski, odnosno općinsko/gradsko tijelo uprave godišnji plan rada za 2020. i 2021. godinu i godišnje izvješće o radu i o razvoju za 2020. i 2021. godinu izrađuju u skladu s vrijedećim propisima i postojećim metodologijama.

Smjernice za trogodišnje planiranje rada u FBiH za razinu županija i jedinice lokalne samouprave izrađuju se u 2021. godini za planski ciklus 2022.-2024. godina, a godišnji plan rada za sve razine vlasti u FBiH izrađuju se u 2021. godini za planski ciklus 2022. – 2024. Također je kao rok za početak primjene ove uredbe određen 1. veljače 2022. godine.

Isti rok je preciziran i dopunama uredbi o evaluaciji strateških dokumenata i o izradi strateških dokumenata u FBiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

 • Kako su stekli ratni profiteri krvavi novac 90 i pokrali svoj narod.

  1. Uništavam ti privredu.
  2. Otvaram moja poduzeća umjesto tvojih, za koja mi tvoja država daje jamstvo.
  3. Dižeš kredit, kod moje banke, da bi kupovao moju robu, u mojim šoping centrima, u tvojoj zemlji.
  4. Ti propadaš, da se spasiš dižeš novi kredit (naravno kod moje banke), kojeg nećeš moći otplatiti.
  5. Ti bankrotiraš, ja ti uzimam zemlju ,objekte a da ništa radio nisam.
  a tek štednja stara kako nestade ljudima koji su teškom mukom zaradili.
  OTETO PROKLETO

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.