Ivo Sanader izlazi iz zatvora uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

Sudsko vijeće Vrhovnog suda ukinulo je nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u najvećoj korupcijskoj aferi – slučaju Fimi media.

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu odredilo je jamstvo za izlazak iz istražnog zatvora.

RASTANAK BOLI

Posted by ĆAĆA SE VRAČA on 1. listopad 2015

Nakon što uplati 12,4 milijuna kuna, Sanader će biti na slobodi, javlja HRT.hr.

Bivši premijer trenutačno je u zatvoru u Remetincu jedino na temelju presude u ovom slučaju, odnosno tzv. obligatornom pritvoru koji se po sili zakona mora odrediti okrivljenicima kojima je izrečena nepravomoćna zatvorska kazna dulja od pet godina.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Da li je baš slučajno poklapanje puštanja IS sa predizbornom kampanjom? Sada će dobar dio kampanje biti IS i kome to koristi, a kome ne?

 • ajmo prijatelji Sanaderovi iz Sirokog pomozite coviku dajte mu para da moze izaci i on je vama dao dok je krao i vi zajedno sa njim ajde sad ugledni sirokobrijeski tajkunicu pomozi prijatelju u muci se poznaju junaci ta zajedno ste krali zajedno i vracajte

 • Dobro se zna kakva hipoteka visi nad bivšim premijerom Ivom Sanaderom, prikrivenim igračem austrijske bankarske mafije i austrijske masonske lože ,koja je poprilično jaka ako se uzme u obzir stvarna veličina države i brojnost pučanstva. Financijska, bankarska oligarhija i stvarna mafija tzv, bijelih ovratnika, daleko prelazi i nadilazi, običnu, moć države i njenog ekonomskog značenja..
  Nije ovde u pitanju istrošeni i potrošeni Sanader,koji je odbačen poput stare izlizane i smrdljive krpe , nakon što je odradio što je morao i mogao.
  1.Progon, i uhićenje visokih hrvatskih časnika i idjelatnika MO RH.
  2.Zerp-prodaja i predaja djela hrvatskoga morskog ozemlja po diktatu Brussela
  3.Prodaja banaka u hrvatskom vlasništvu(ONIH MALOPREOSTALIH)inozemnim bankarsko .koorporativnim novovjekim kolonizatorima i uzurpatorima domicilnih gospodarstava suverenih država.
  4.Prodaja i predaja ,ostataka Ine , kojoj su sudbinu zapečatili, Mesić(Gadafijev igrač na vanjskopolitičkom obzorju) Buda Lončar, pok. Račan, i Sl.linić.
  5.Savudrijska Vala-ZLOČIN IZDAJE I VELEIZDAJE i predaje dijela hrvatskog morskog ozemlja, koje za sobom vuče i predaju dobrog dijela kopnene granice shodno već povučenim pravokutnim crtama, zapravo granicamamorskog dijela tog hrvatskog Jadrana.Nakon ostavke i očekivanog uhićenja, posao veleizdaje i predaje uspješno nastavila bivša premijerka i stara ocvala dama Jaca Kosor.Rezultat sad -zasad neizvjestan.
  U opticaju stoje i postoje razne mogućnosti , od gubljenja Vale, pa sve do pravičnog i realnog razgraničenja kojeg već godinama stručno nude i predlažu pojedini hrvatski akademici.
  Mladen Bajić-puno veće zlo i čovjek za sva vremena i za sve stranke i političare na vlasti. Hrvatskoj nanio više zla, svojom koruptivnom ,gotovo kriminalnom pravosudnom politikom -nego, IvoS. jaca, Linić i pok. Račan zajedno. Čovjek koji za svojih 4500 dana , nije podigao niti jednu optužnicu protiv mnoštva (živih)svjedoka i počinitelja zločina iz komunističkog doba i poraća drugog sv.rata.
  Čovjek koji niti jednu optužnicu nije podigao protiv mnoštva onih koji su u agresorskoj vojsci (srbočetničkoj),počinili brojne strašne i stravične zločine nad hrvatskim ljudima i kulturnom baštinom kako hrvatskog naroda, tako i drugih naroda koji su svoj dom i život usadili u tkivo hrvatske zemlje.
  Čovjek koji je itekako zaslužan ,što dan -danas .listopad 2015godine hrvatsko sudstvo(neovisno i samostalno)napućuje čak trideset dvojicu sudaca Ustavnog Suda RH, koji imaju komunističku prošlost i komunistički pedigre. Od njih trideset dvojice(32)vjerovali ili ne -čak njih trideset jedan(31) su bili članovi komunističke stranke u SOCIJALISTIČKOJ REPUBLICI HRVATSKOJ.
  Prosto je nevjerovatan podatak da je iako je otada prošlo punih dvadeset ipet(25) godina , većina njih i sada na mjestima na kojima su bili u komunističkoj Hrvatskoj u sastavu isto takve komunističke Yugoslavije.
  Treba se nadati da u bliskoj budućnosti ne će tako ostati, da će se steći preduvjeti da se mudrom i promišljenom , neovisnom i pravednom istragom USKOK,a smjeniti ljudi koje donose nemjerljivu štetu hrvatskom pravosuđu i društvu a smit tim i svakom hrvatskom čovjeku i ženi ,koji su automatizmom takve nepravedne politike, dovedeni u podjarmljen i ponižavajući odnos prema vremenu i mogućnostima društva i zajednice u kojoj žive, rade i doprinose.

Komentiraj: