Ivanić: Pelješki most ne smeta – Jabuka.tv

Ivanić: Pelješki most ne smeta

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je povodom izgradnje Pelješkog mosta da je u nekoliko navrata očekivao da nadležne institucije, koje se bave tim poslom, konačno naprave informaciju o tome što BiH u stvari traži.

Komentirajući činjenicu da je EU zatražila dogovor BiH i Hrvatske u vezi s ovim pitanjem, a da je EU ta koja financira izgradnju mosta s hrvatske strane, Ivanić je istaknuo da sve što je iz BiH tim povodom dolazilo nije bilo dovoljno utemeljeno, javlja Srna.

Ovdje se miješaju tri stvari – most, granica i pravo slobodnog pristupa otvorenom moru. To su tri stvari koje nisu povezane. Smatram da plovila iz BiH trebaju izaći na otvoreno more, ali most sam po sebi to ne ograničava jer ima takve gabarite da to omogućava, rekao je Ivanić novinarima u Bijeljini.

On navodi da je i EU rekla da most ne smeta.

Plenković: BiH želim sve najbolje, ali Pelješki most se gradi na teritoriju Hrvatske

EU je za ova druga pitanja tražila da se između BiH i Hrvatske pronađe rješenje, a ako nije moguće, gledat ćemo što ćemo i kako, rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, granici ne smeta most, a ni izlasku na otvoreno more.

On je, izgleda, bio povod, ali onda ga ne treba miješati sa sadržajem i suštinom, rekao je Ivanić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Posteno, jasno i glasno. Svaka cast. Sve ostalo su predizborne igre i obmana janosti i naroda. Gradnja mosta je legalna i legitimna. Da nije tako EU – ja nebi odobrila stedstva.. tocka, kraj…!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.