Plenković: BiH želim sve najbolje, ali Pelješki most se gradi na teritoriju Hrvatske – Jabuka.tv

Plenković: BiH želim sve najbolje, ali Pelješki most se gradi na teritoriju Hrvatske

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je jučer da želi sve najbolje BiH, ali da se Pelješki most gradi na teritoriju Hrvatske, za koju je to strateški projekat koji financira EU.

Predočili smo svu našu argumentaciju koja se odnosi na dijalog sa BiH u proteklih desetak, 12 godina. Europska komisija je, kada je sve to proučila, odlučila da sufinancira Pelješki most, rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu, prenosi Srna.

On je naveo da će Hrvatska odgovoriti na pisma dijela vlasti BiH u vezi sa početkom gradnje Pelješkog mosta, kao što je odgovorila i na prošlogodišnja pisma predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevande.

Želim BiH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stubova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta, dodao je Plenković.

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić uputio je pismo Plenkoviću u kojem se traži da Hrvatska obustavi gradnju Pelješkog mosta dok ne bude riješeno pitanje granice na moru između dvije zemlje.

Zvizdićeva finalna molba: “Zaustavite gradnju Pelješkog mosta”

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Bosnjaci su pogubili kompas,, totalno,,… Oni misle da je BiH- na samo njihova, guraju nos i prste tamo gdje im nije mjesto. Da bi to prestalo i ta zloba, bjes, mrznja nestala netko im mora stuci i nos i te prste koje zabadaju drugima u ovi.. Ovo je previsr. Bakir se ponasa tko sultan, Suljagiv sije mrznju i izgovara rijeci poput Seselja kao i Reuf Bajrovic, njihovi ratni grnerali, zlocinci,, ponovo prijete ratom, pojani Komsic vrijeda ljutsku inteligenciju, razum svojim stavovima, potezima. Taj riga vazri bjes na hrvate, RH- ku a ujedno je bosnjacki kandidat za hrv. clana presjednistva. Pa gdje smo i dokle ovo gledati i trpiti. Bosnjaci su srbe zanemarili i brutalno krenuli u obracun sa hrv. narodom u BiH- ni do totalnog istrebljenja. Hrvati se pod hitno moraju probuditi, odsvjestiti i zajednicki suprostaviti ovom zlocinackpm planu bosnjaka…

  • Valjda će konačno i EU-ja i RH-ka vidjeti sa kim hrvati u BiH-ni imaju posla i koji su konačmi ciljevi bošnjačkih političara,intelektualaca,vjerskih vođa…Svi su udruženi samo oko jenog cilja a to je etnički oćistiti Federaciju od hrvata,hrvatskog konstitutivnog naroda…Je li itko normalan i vidi li konačno svijet,EU-ja što bošnjaci žele. Sluša li itko izjave u medijima Suljagića,Reufa Bajrovića,Bakira,Sefera,Nasera Orića,Komšića,ĐŽafirovića i ostalih…Te osobe vode ratno huškačku retoriku,siju mržnju prema hrvatskom narodu koji je pred istrebljenjem u BiH-ni.Strašno….Kako graditi suživot i budućnost sa ovakvim susjedima,komšijama…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.