Islamska država odgovorna za napad u Ankari? – Jabuka.tv

Islamska država odgovorna za napad u Ankari?

Sve ukazuje da je Islamska država odgovorna za dvostruki bombaški napad u turskoj prijestolnici Ankari i istraga će se fokusirati na ovu radikalnu skupinu, rekla su dva turska izvora sigurnosti Reutersu.

Prema jednom izvoru, napad u Ankari podsjeća na bombaški napad iz srpnja ove godine u gradu Suruç, u blizini sirijske granice, za koji je odgovorna Islamska država.

“Ovaj napad izveden je u stilu napada u Suruçu i sve ukazuje da se radi praktično o istim metodama Islamske države”, rekao je neimenovani izvor.

Drugi izvor potvrdio je Reutersu da sve ukazuje da je Islamska država odgovorna za napad. “Potpuno smo fokusirani na Islamsku državu”, rekao je drugi izvor.

Prema posljednjim podacima, u napadu je poginulo 95 ljudi, a 246 je ozlijeđeno, od kojih je 48 u kritičnom stanju. Međutim, prokurdska oporbena stanka tvrdi da je ubijeno najmanje 128 osoba.

Turska vlada objavila je da je 160 ozlijeđenih još u bolnicama od kojih 65 na intenzivnoj njezi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • “Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto posjetila je Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar gdje je razgovarala s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem.

    Primorac je upoznao predsjedateljicu Krišto o trenutačnom stanju i svim novinama vezanim uz poslovanje poduzeća otkad je preuzeo dužnost predsjednika Uprave, naglasivši potpunu spremnost novoga vodstva za rješavanje svih postojećih problema, kao i podizanja poslovanja na što višu razinu. Poseban naglasak Primorac je stavio na buduće planove i razvojnu strategiju HT-a Mostar, kazavši kako će ovo poduzeće ubuduće ići ukorak sa svim suvremenim kretanjima na tržištu telekomunikacijskih usluga.

    Predsjedateljica Krišto izrazila je zadovoljstvo informacijama koje je dobila od Primorca, te iskazala punu potporu sadašnjoj Upravi u njihovu djelovanju. Krišto je posebno istaknula stratešku važnost HT-a Mostar u Federaciji BiH, dodavši kako bi ovo poduzeće, sa svim svojim uspjesima i rezultatima koje planira ostvariti u idućem razdoblju, trebalo biti pokazateljem ispravnoga puta i dobre poslovne politike i drugim sličnim poduzećima u FBiH.
    Uz ostalo, predsjednik Primorac upoznao je predsjedateljicu Krišto i s poslovanjem HT-a Mostar kao društveno odgovornoga poduzeća, što je posebno vidljivo kroz niz različitih projekata, manifestacija, humanitarnih i drugih akcija kojima pruža potporu.” Svatko ima svoju “islamsku državu”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.