U terorističkom napadu u Ankari poginulo 97, a ranjeno 186 osoba

Broj poginulih u bombaškom napadu u turskom glavnom gradu Ankari dosegao je broj od 97 osoba, priopćila je Prokurdska “Narodna demokratska partija (HDP)”.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan otkazao je planiranu posjetu Turkmenistanu nakon današnje tragedije, dok je premijer Ahmed Davutoglu proglasio trodnevnu žalost u zemlji.

Najmanje je 186 osoba ozlijeđeno, a 28 njih se nalazi na intenzivnoj njezi. Ranjeni su prevezeni u nekoliko bolnica u turskoj prijestonici, prenosi Reuters.

Eksplozija se dogodila uoči planiranog marša mira u znak prosvjeda protiv sukoba između države i kurdskih militanata u jugoistočnoj Turskoj.

Predstavnici turske vlade ocijenili su da je eksplozija teroristički akt, a istražni tim smatra da je za nju odgovoran bombaš samoubojica.

VIDEO from #Ankara: As people chant “This square, the bloody square”, explosion hits pic.twitter.com/HhUv0gJCYo via @dokuz8haber

Na video snimci agencije Dogan, vide se ranjenici koji su bili uključeni u organizaciju marša, kako leže na zemlji, dok stotine ljudi luta ulicama.

AFP javlja da turska policija pucala u zrak kako bi rastjerala prosvjednike s mjesta nesreće, prenosi Tanjug.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: