Kinez pokušao prokrijumčariti tehničku robu i krivotvorene oznake – Jabuka.tv

Kinez pokušao prokrijumčariti tehničku robu i krivotvorene oznake

Carinskim pregledom putnika i roba na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, službenici Uprave za neizravno oporezivanje spriječili su nezakonit pokušaj unosa krivotvroenih robnih marki i razne tehničke opreme.

Detaljnim pregledom prtljage koju je sa sobom iz Istanbula nosio jedan kineski državljanin, koji ima mjesto prebivališta u Distriktu Brčko, pronađeno je 27.554 komada krivotvorenih oznaka poznatih svjetskih proizvođača obuće.

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje obavijestili su dežurnog suca nadležnog suda i po njegovom nalogu privremeno oduzeli predmetnu robu do okončanja postupka.

usb_sverc_1

Foto: UNO BiH

Prilikom detaljnog pregleda jedne pošiljke u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevu, u Cargo centru otkrivena je značajna količina neprijavljene razne tehničke robe, punjača, slušalica, kablova, USB-ova…

Radilo se o pošiljci iz Kine za jednog uvoznika iz Živinica, a pored pokušaja krijumčarenja sumnja se također u povrijedu prava intelektualnog vlasništva.

Zbog toga su službenici UNO obavijestili ovlaštenog zastupnika žiga, koji će dalje poduzeti mjere pred nadležnim sudom, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.