‘Zvizdan’ pobijedio na festivalu Arte Mare u Francuskoj – Jabuka.tv

‘Zvizdan’ pobijedio na festivalu Arte Mare u Francuskoj

Nakon što je proteklog tjedna osvojio glavnu nagradu na međunarodnom festivalu War on Screen u Châlons-en-Champagne, ‘Zvizdan’ je opet nagrađen u Francuskoj i to Grand Prix-em festivala Arte Mare na Korzici.

33. izdanje festivala filma i kulture Arte Mare održano je od 5. do 10. listopada u gradu Bastia u Francuskoj. Pored ‘Zvizdana’, koji je predstavila glavna glumica Tihana Lazović, u konkurenciji su se natjecali i filmovi iz Francuske, Italije, Tunisa, Palestine, Egipta i Rumunjske.

Grand Prix Arte Mare trinaesta je po redu nagrada koju je dosad osvojio ‘Zvizdan’. A pored najnovijeg priznanja, ‘Zvizdan’ se i dalje aktivno i uspješno predstavlja na festivalima diljem svijeta. Proteklog tjedna održana je američka premijera filma i to u sklopu utjecajnog Međunarodnog festivala u Hamptonsu, dok je tijekom vikenda film predstavljen publici u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bogoti u Kolumbiji. Narednih dana pak slijede projekcije i predstavljanje ‘Zvizdana’ na Festivalu novog filma u Kanadi, Oaxaca FilmFestu u Meksiku te na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi u Poljskoj, prenosi N1.

U isto vrijeme, domaća publika i dalje prati ‘Zvizdan’ u domaćim kinima – u prva dva tjedna prikazivanja, film je pogledalo 27 304 posjetitelja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.