Iskoristite priliku za studiranje i rad u inozemstvu

Svim studentima koji su željni novih iskustava i promjena u životu, Ured za međunarodnu suradnju Studentskog Zbora Sveučilišta u Mostaru i studentske organizacije koje djeluju pri Sveučilištu u Mostaru omogućuju da ispune svoje snove.

Iskustva studenata koji su otišli na praksu su redom pozitivna i mogu poslužiti kao veliki motiv svim studentima koji se dvoume oko ovakvih prilika.

Postoje dvije vrste razmjena: one za odlazak na stručnu praksu i one za odlazak na drugo sveučilište u cilju studiranja jednog  semestra ili više njih, izvan zemlje. Stručne prakse vam daju mogućnost stjecanja radnog iskustva u struci i prije završetka studija, dok studij na drugom sveučilištu daje uvid u druge sustave obrazovanja. Međutim, sve razmjene nude  mnogo putovanja, stjecanje novih prijatelja, snalaženje u novim sredinama te naravno učenje stranog jezika, najčešće engleskog.

Što se tiče razmjena u kojima vam izravno pomaže Ured za međunarodnu suradnju, na sljedećim linkovima možete pronaći sve programe koji su omogućeni studentima Sveučilišta u Mostaru:

http://www.joineusee.eu/
http://www.mrtc.mdh.se/euroweb/
http://www.basileus.ugent.be/index.asp
http://erasmus-westernbalkans.eu/
http://portal.uw.edu.pl/en/web/sigma/home

Osim toga, Ured za međunarodnu suradnju ima jako dobru koordinaciju sa studentskim organizacijama koje također omogućuju razmjenu. Podatke o takvim organizacijama koje djeluju pri Sveučilištu u Mostaru možete pronaći ovdje:

AIESEC –  http://www.aiesec.ba/
BoHeMSa – http://bohemsa.org/
ELSA – http://www.elsa.org/
IAESTE – http://www.iaeste.ba/contact.html

Za sve potrebne informacije, posjetite naš ured u amfiteatru Ekonomskog i Filozofskog fakulteta svake srijede u razdoblju od 14-15h ili se javite na e-mail adrese: [email protected] i [email protected] .

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.