Nikšić: Ništa od privatizacije telekoma i elektroprivrede

Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić izjavio je kako za sada nije planirana privatizacija ni većinskog državnog udjela, niti nekog njegova dijela u profitabilnim javnim tvrtkama poput BH Telecoma ili Elektroprivrede BiH, odnosno Elektroprivrede Herceg-Bosne.

“U trenutnim okolnostima vlada ne može donositi takve odluke”, izjavio je Nikšić, navodi sarajevski Dnevni avaz, a prenosi Hina.

Nikšić je podsjetio da je sadašnja entitetska vlada u nekoj vrsti tehničkog mandata te nije u prilici donositi nikakve strateške odluke. Time je federalni premijer odgovorio medijima koji su pisali da je vlada pripremila prijedlog prodaje simboličnog paketa dionica u ove tri tvrtke.

Nagađalo se kako je riječ o po pet posto vlasničkog udjela te kako na početku procesa privatizacije inzistira i Međunarodni monetarni fond (MMF).

Ideja o privatizaciji maksimalno deset posto dionica BH Telecoma i dvije elektroprivrede samo je jedan od prijedloga koji se već duže vrijeme analiziraju u Agenciji za privatizaciju FBiH“, rekao je Nikšić dodajući kako je netočno da je MMF tražio od federalne vlade privatizaciju ovih tvrtki .

MMF nije postavljao nikakve uvjete, niti bi se na takvo što pristalo“, tvrdi Nikšić.

Nagađanja o početku prodaje većinskog državnog udjela u BH Telecomu i elektroprivredama potaknula je turska agencija Anadolija koja je objavila da je najveći turski mobilni operater Turcell zainteresiran za kupnju BH Telecoma u sklopu svoje strategije širenja na području Balkana.

(www.bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.