Putujuće kino u Mostaru i Širokom Brijegu

Operacija kino, projekt putujućeg kina Sarajevo Film Festivala ponovo kreće na turneju i to u Mostaru od 12. do 14. ožujka i Širokom Brijegu od 15. do 19. ožujka 2013.

Mostarska publika imat će prigodu uživati u trodnevnom filmskom programu koji će se održavati u OKC “Abrašević, a ulaz na sve projekcije bit će besplatan.

Program će započeti u utorak, 12. ožujka projekcijom filma “Ovo mora da je to mjesto” reditelja Paola Sorrentina. U sljedećim danima bit će prikazani filmovi “Sveti motori” Leosa Caraxa i film “One”, redateljice Malgorzate Szumowske.

Posljednjeg dana trajanja Operacije kino u Mostaru publici će biti predstavljen i film iz programa Punk Cinema, namijenjenoga mladim neafirmiranim filmskim autorima.

U okviru ovog programa mostarska publika će imati priliku pogledati film “Svjetla grada”, mladog reditelja Kenana Musića koji je nedavno doživio svoju svjetsku premijeru u Sarajevu.

Nakon Mostara, Operacije kino seli se u Široki Brijeg, gdje će projekcije biti organizirane u kinu Borak (Matije Gupca b.b.).

Za širokobriješke ljubitelje filma Operacija kino predstavit će bogat filmski program. U petak, 15. ožujka, program će započeti filmom “Ovo mora da je to mjesto” Paola Sorrentina.

U sljedećim danima publika će imati priliku pogledati i filmove: “Svjetla grada” Kenana Musića iz programa Punk Cinema, film “Sveti motori” reditelja Leosa Caraxa, “One”,rediteljice Malgorzate Szumowske, “Policajac” Nadava Lapida.

Operacija kino u Širokom Brijegu bit će zatvorena u utorak, 19. ožujka projekcijom filma“Tabu”, redatelja Miguela Gomesa.

Poseban filmski program pripremljen je i za širokobriješke mališane. U okviru ovog programa za najmlađe ljubitelje filma bit će prikazana dva filma: “Koko i duhovi” Daniela Kušana i “Tajna kuće krokodila” redatelja Cyrilla Bossa.

Filmovi za najmlađe su sinkronizirani, a projekcije će se održavati s početkom u 16 sati.

Večernje projekcije filmova Operacije kino održavat će se u kinu Borak s početkom u 20 sati, a ulaz na sve projekcije je besplatan. (Fena)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.