ISIL preuzeo odgovornost za napad u vlaku u Njemačkoj

Radikalna skupina Islamska država preuzela je odgovornost za napad u vlaku u Njemačkoj u kome je ranjeno najmanje pet ljudi.

Navode grupe u utorak je objavila njena novinska agencija Aamaq.

Agencijska vijest uslijedila je nekoliko sati nakon što je 17-godišnji afganistanski tražitelj azila napao putnike sjekirom i nožem u vlaku u blizini Wuerzburg-Heidingsfelda u ponedjeljak navečer, prije nego što ga je ubila jedinica specijalne policije koja se zatekla u blizini.

U priopćenju koje je objavila novinska agencija navodi se da je napadač član grupe Islamska država i da je izveo napad u odgovoru na njen poziv da se napadaju zemlje koje su članice koalicije protiv Islamske države, prenosi Associated Press.

Napadač, koga nisu identificirale vlasti, došao je u Njemačku prije dvije godine kao maloljetnik bez pratnje, a u ožujku prošle godine je podnio molbu za azil. On je živio u kući za mlade izbjeglice do prije dva tjedna kada je udomljen kod obitelji koja ga je usvojila u regiji Wuerzburga. Istražitelji su razgovarali s obitelji koja ga je usvojila i s prijateljima napadača.

Njemačka je prošle godine registrirala više od milijun tražitelja azila koji su ušli u zemlju, među kojima više od 150.000 Afganistanaca.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: