Inzko poput sarajevskih elita: Dodik je prešao crvenu liniju, u nekim zemljama bi poslali vojsku

Visoki predstavnik Valentin Inzko komentirao je posljednje događaje u BiH.

Inzko je rekao da je “Milorad Dodik prešao crvenu liniju” najavom da neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH.

Zamislite kada bi netko na otoku Korzika rekao da neće poštovati odluke Ustavnog suda u Parizu. Macron bi odmah poslao vojsku, rekao je Inzko u razgovoru za Al Jazeeru Balkans.

Na pitanje hoće li i kada reagirati, Inzko je rekao da to prvo trebaju učiniti domaće institucije, konkretno Tužiteljstvo BiH.

Treba više domaće odgovornosti, no ja sam spreman reagirati. Ipak, učinio bih to samo s PIC-om, ne bih sam. U PIC-u je aktualno novo razmišljanje, sve više članica koje misle da treba koristiti bonnske ovlasti, ali još nije pala odluka. Istina, unutar PIC-a ima još država, nije to samo Rusija, koje misle da su najbolja domaća rješenja. Neću govoriti koje su to države, samo ću reći da su neke države više, neke manje za korištenje bonskih ovlasti, rekao je Inzko za Al Jazeeru Balkans.

Izetbegović, Komšić i Radončić poručili: Milorade ne prelazi crvenu liniju

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • Nevolim Dodiga, ali VI “krema koja vodi državu”, imate Svoj stav ali treba priznat da “BODAMI IMA GA I DODIG”, a to što se Vama.nesviđa njegov stav daje njemu još veći motiv da nastavi ovako.

    • Ma Austrougarska kako kaže. Tko vam je prvi veće kuće pravio? Kome kredite otplaćujete? Čije su banke? Čiji je Inzko? Koga Komsic slusa? Šuti tamo radi i plaćaj porez. Dodiku je SAD zabranila boravak. Pogledajte di su sada oni koji imaju takvu zabranu i mogu li išta po politickom i biznis planu osim prodavnicu ili kafićotvorit? Kakvi srbi on gleda sebi slobodu osigurati. Hrvati nisu još složni ko 90ih, a kad budu, nikakav Dodik nam neće smetat.

  • Ajde, da vidim facu koja će iskoristiti bonske ovlasti i smijeniti Dodika. U roku od sat vremena imate oružani sukob. To vi svi dobro znate, samo laprdate. Odluka Ustavnog suda da je Federalno ministarstvo obrazovanja neustavno je stara godinama. Ono još uvijek postoji i znači da troši novac mimo zakona jer je jednostavno protuzakonito. Bi li Makron za ovo poslao bar policiju? Bi. AL TI NE SMIJEŠ NIŠTA! Mali goni odavde.

  • Idi odavde i ne troši naš teško zarađeni novac. Vi svojim ponašanjem još više trujete i svađate ovo malo sirotinje što je ostala ovdje. Kupi kartu i pravac Austrija.

  • Nevjerovatna je kolicina mrznje bosnjaka (inzkob i komsic pripadaju u taj narod) kad se spomene mile dodik. A jedini koji bi trebali biti protiv nasljeđa rs smo mi hrvati. Od 220 tisuca smo spali na 12 tisuca u rs. Nazalost u preslagivanju kao najmalobrojniji moramo imati saveznika. A u ratu smo pogrijesili sa saveznikom (nametnuli nam ga iz zg) tako i sad grijesimo ali smo u bezizlanoj situaciji. Ali ako iko nema pravo komentirati bih to je pvaj austrijski kepec koji ima placu od 40 tisuca maraka za nista. Dodvorava se muslimanima da ostane sto duze na poziciji i da bude “zabrinut za situaciju”

  • Moj Inzko pa zašto si ti ovdje a to što kažeš da bi neko drugi poslao vojsku to malo morgen a ko misliš da bi ratova normalan čovjek ne bi pa taman sve otišlo u pepeo već povuci se a nama kako bude

  • Incko, jedi govna. Uvlačiš se u šupak balijama isto kao Pady Ashdawn, pa mu eno hoće praviti spomenik u Teheranu na Miljacki. Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrš, koju austrijski.

  • Incko smrade jedan nepodojeni….kome ti sta predstavljas?!. Ti ces kao i tvoj predhodnik otic kad se namiris sa novcima. Da je iti malo pravice provodio bi Daytonski sporazum gdje pise da je BiH zemlja TRI konstitutivna naroda. Za dobrobit BiH treba i hrvatima dat pravo na entitet sa glavnim gradom Mostarom i neka svak puni proracun u svom entitetu. Jedno je sigurno da bi muslimanski etitet kolabirao jer oni i tako ne rade nista nego zive od pomoci arapskih zemalja. Umjesto da grade tvornice i rade oni grade djamije i zajebavaju ostale

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.