Incident: Nasilno prekinuta sjednica i napadnuti članovi SDA

Grupa muškaraca upala je u nedjelju u Islamski centar u Srebrenici i nasilno prekinula sjednicu povjerenstva SDA za ovu općinu, potvrđeno je za novinsku agenciju Patria iz ove stranke.

Nakon gubitka lokalnih izbora u Srebrenici, SDA je smijenila ranijega predsjednika Općinskoga odbora SDA u Srebrenici Hamdiju Fejzića. Uvedeno je povjerenstvo stranke, do izbora novih organa.

U nedjelju je trebala biti održana sjednica povjerenstva, kojoj su nazočili zamjenik predsjednika SDA i državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović, potpredsjednik SDA Šefik Džaferović, federalni ministar za izbjegle i raseljene Edin Ramić, državni zastupnik Sadik Ahmetović…, ali je sjednica prekinuta.

Kako doznaje Dnevni avaz, grupa građana ušla je u Islamski centar u kojem se sjednica održavala te fizički napala Sadika Ahmetovića i Adila Osmanovića, članove SDA.

Pred početak sastanaka ušla je grupa građana, prišla Adilu Osmanoviću te ga izbacila iz Centra dok su Sadika Ahmetovića nekoliko puta udarili. Građani ih krive za kompletno stanje u Srebrenici – kazao je izvor Dnevnoga avaza.

Jedan od muškaraca koji se nalazio u Islamskom centru je ozlijeđen i odvezen u lokalni dom zdravlja. Na mjestu incidenta ubrzo se pojavila i policija.

Ministar Osmanović potvrdio je Patriji da je već napustio Srebrenicu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: