Učenik masno zaradio jer ga nastavnica nije pustila na toalet

Sud u Sjedinjenim Američkim Državama donio je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta u vrijednosti od 1,3 milijuna dolara.

Razlog je što je dječak bio primoran malu nuždu obaviti u posudi, zato što ga nastavnica tijekom nastavnoga sata nije pustila u toalet.

Visoko sudsko vijeće u Kaliforniji donijelo je odluku u vezi s tužbom koja je pokrenuta za slučaj iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku nije dozvoljeno da sa sata ode u toalet.

Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i uposlenice ove škole, a sud je donio presudu kojom se učeniku treba isplatiti odšteta od 1,25 milijuna dolara.

Iz lokalne uprave priopćeno je kako im je žao zbog ovoga slučaja te da će razotkriti da li će na odluku suda donijeti žalbu.

Sud je također donio i odluku da se učeniku treba isplatiti i 41 tisuća dolara za liječenje zbog nanesene duševne boli.

Tijekom istrage ustanovljeno je i da je učenik Srednje škole Patrick Henry u Kaliforniji, koji danas ima 19 godina, 2012. godine tijekom tražio od nastavnice Gonje Wolf da ga pusti u toalet. Na “savjet” nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega je bio predmetom ismijavanja među učenicima u razredu.

Advokat učenika Brian Watkins izjavio je kako je njegov klijent bio dva puta primoran promijeniti školu, no i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije, piše Globus.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: