INA preuzima OMV bezinske crpke u Hrvatskoj i BiH?

INA je početkom ovog tjedna predala obvezujuću ponudu za preuzimanje stopostotnog udjela u OMV-ovim firmama u Hrvatskoj i BiH, potvrdili su u srijedu iz Ine.

“Slijedom obavijesti firme OMV o povlačenju s tržišta Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odnosno prodaji 63 benzinske stanice u Hrvatskoj i 28 stanica u BiH, INA je u lkipnju ove godine podnijela indikativnu ponudu za preuzimanje OMV-ovih stanica u ovim zemljama. Nadalje, 3. rujna, podnesena je i obvezujuća ponuda za preuzimanje 100 postotnog udjela u firmama OMV Hrvatska i OMV Bosna i Hercegovina”, odgovorili su iz Ine na upit o predaji ponude.

Ova je ponuda, kako ističu, “u skladu s Ininim ciljem osnaživanja svoje maloprodajne i veleprodajne pozicije u Hrvatskoj i regiji”, prenosi business.hr.

Austrijska naftna kompanija OMV je početkom prodsinca prošle godine objavila da namjerava prodati svoje podružnice u Hrvatskoj i BiH te se u potpunosti povući s ta dva tržišta.

Iz OMV-a su to objasnili svojom strategijom fokusiranja i pojednostavljenja portfelja, što uključuje postupno pomicanje portfelja od prerade i trgovine prema istraživanju i proizvodnji te plinu i energiji.

Uz Inu, koja je potvrdila da je predala obvezujuću ponudu, mediji špekuliraju kako za kupnju OMV-ovih benzinskih stanica u Hrvatskoj i BiH, čiju vrijednost neki procjenjuju na 150 milijuna eura, ima više zainteresiranih, pri čemu se spominju i ruske kompanije Gazpromneft i Zarubezhneft. (Fena)

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Ma ja, srušili nam predivno zelenilo koje je nas je izoliralo od ceste dnevno prođe na tisuće auta, već nekoliko godina naši dragi sugrađani Širokobriježani dolaze prati auta u praonicu u tri sata ujutro, i ljeti i zimi, a gamad od radnika neće da spuste vrata jer im je lijeno stalno ih dizati i spustati kad auta izađu s pranja, pa cijelo susjedstvo nema mira. Naš gradonačelnik prodao nas je za sitniš jer nas nitko nije ni pitao može li sagraditi OMV 5 metara ispred obiteljskog objekta. Al’ da bi sve bilo po zakonu, izbrisali su nam kuću s tog zemljišta! Sad je to “benzinska crpka na magistralnom putu” I sad je misle prodavat? Ma sramota!

  • Susjeda imaš ti pametnijega posla, a ne bavit se glupostima,. treba ti novca malo, šta li. Da tvoje dijete tu radi i zarađuje za kruh nebi ti smetala ni praona, ni buka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.